27 februari 2006
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee nu ook als Overland

27 februari 2006 | Het leveringsgamma van de Jeep Grand Cherokee wordt uitgebreid met een nieuw topmodel: de Overland. Deze uitvoering kenmerkt zich door een extra rijk uitgerust interieur en subtiele uiterlijke wijzigingen. De levering van de Grand Cherokee Overland in Nederland start in april, verkoopprijs vanaf € 70.600,-.

De Jeep Grand Cherokee Overland komt bovenop de bestaande uitvoeringen Laredo en Limited in het Grand Cherokee-gamma. Het interieur van de Jeep Grand Cherokee Overland heeft door het gebruik van specialee materialen:

  • Lederen stuurwiel met houtinleg
  • Houtinleg in portieren en middenconsole
  • Lederen instrumentariumbekleding
  • Houten versnellingspookknop en lederen handremhandvat
  • Lederen beschermkap voor het standaard navigatiesysteem
Jeep Grand Cherokee

De tweekleurige voorstoelen van suede en leder hebben een Overland-logo in de rugleuning. Een van de beschikbare kleurencombinaties is Medium Slate Gray en Dark Khaki met contrasterend Light Graystone.

De Overland is verkrijgbaar met dezelfde 3,0-liter V6 dieselmotor en de 5,7-liter HEMI V8 benzinemotor als de Jeep Grand Cherokee. Ook de 4x4 aandrijving is overgenomen. De nieuwe Grand Cherokee Overland wordt gebouwd in de fabriek van Magna Steyr in Graz, Oostenrijk en zal naar verwachting in het eerste kwartaal 2006 leverbaar worden op verschillende markten buiten Noord-Amerika.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!