18 september 2002
 

Daewoo

Europees debuut voor Deaewoo Kalos en Evanda tijdens Autosalon van Parijs

18 september 2002 | Daewoo presenteert tijdens de Parijse autoshow (van 28 september tot 13 oktober) twee nieuwe modellen aan het publiek - de Kalos, de nieuwe vertegenwoordiger van Daewoo in het segment van de compacte auto's, en de Evanda middenklasser.

Met zijn styling door Italdesign grondvester Giorgietto Giugiaro maakt de nieuwe Kalos van Daewoo zijn opwachting voor het Europese publiek in het segment van de kleine auto's. De voorwielaangedreven Kalos is deze maand als hatchback in Europa op de markt gebracht. Zijn zustermodel, het klassieke sedantype, zal in oktober in enkele Zuid Europese landen worden uitgebracht. Met zijn lengte van 4,24 meter is de Kalos notchback zo'n 36 centimeter langer dan de hatchback. De Kalos wordt aangedreven door een 61 kW/83 pk 1,4-liter benzinemotor. Iedere Kalos heeft stuurbekrachtiging, een airbag voor de bestuurder, elektrisch bedienbare zijruiten, driepunts veiligheidsgordels voor alle vijf inzittenden en Isofix bevestigingspunten achter.

Daewoo

Een nieuwe naam, nieuwe afmetingen: de middenklasse opvolger van de Daewoo Leganza, die in 1997 werd gelanceerd, heeft de typeaanduiding Evanda gekregen. De nieuwe sedan zal in het najaar van 2002 in enkele Europese landen op de markt worden gebracht. Net zoals de Kalos werden de lijnen van het koetswerk getekend door de beroemde stilisten van Italdesign. Vergeleken met zijn voorganger is de Evanda met centimeters gegroeid naar een totale lengte van 4,77 meter. De wielbasis is drie centimeter langer, nu 2,70 meter, waardoor de Evanda een zeer ruim interieur heeft. De voorwielaangedreven Evanda wordt aangedreven door een aluminium 2,0-liter zestien kleppen motor van 96 kW/13 1 pk, die rust op hydraulische bevestigingspunten. De Evanda heeft standaard een vijfversnellingsbak, maar kan ook met een viertraps automaat worden geleverd. De topsnelheid van de Evanda ligt boven de 200 km per uur. Het is nog niet bekend wanneer de Evanda in Nederland op de markt zal komen.

Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via