16 februari 2006
 

Renault Espace (2002 - 2013)

Renault Espace ondergaat facelift

16 februari 2006 | Renault heeft de Espace aangepast voor het komende modeljaar. De buitenlijnen van de auto zijn wat zachter geworden, maar de persoonlijkheid van de Espace is behouden gebleven. Daarbij wordt de Espace nu voorzien van meesturende koplampen, een DVD Navigatie & Communicatie systeem en nieuwe dieselmotoren.

Voor de nieuwe Espace zijn 3 benzine- en 4 Dieselmotoren beschikbaar die gekoppeld worden aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een pro-actieve 5- of 6-trapsautomaat. Nieuw voor de Espace is de nieuwe 2.0 dCi Dieselmotor die, uitgerust met een roetfilter, zowel in een 150 als een 175 pk versie leverbaar is. De automatische versnellingsbak van de 3.0 V6 dCi motor heeft er een 6e versnelling bij gekregen, terwijl het koppel van deze motor is verhoogd naar 400 Nm.

De voorzijde van de nieuwe Espace kijkt wat vriendelijker. De bi-Xenonkoplampen, die nu ook meedraaien in bochten, geven de nieuwe Espace een unieke look. De nieuwe Espace is de eerste auto in zijn klasse die van meesturende bi-Xenonkoplampen kan worden voorzien. Deze lampen geven een verlichting die twee keer zo sterk is als gewone halogeenlampen en ze zijn de helft zuiniger in energieverbruik. Bovendien geven ze 90% meer licht in bochten. Tussen de mistlampen loopt een chroomkleurige sierstrip die op een subtiele manier het nieuwe design onderstreept. De vorm van de nieuw vormgegeven achterlichten sluit naadloos aan op de gehele lijn van de auto zodat een harmonieus geheel is ontstaan.

Renault Espace (2002 - 2013)

Het interieur is uitnodigender dan voorheen. Het gebruik van luxe materialen zorgt voor een warme sfeer. Het grote glasoppervlak zorgt voor een ruime lichtinval. De modulariteit van de auto is groot met de verschuifbare stoelen die nu automatisch worden vastgezet in de volledig platte vloer.

De nieuwe Espace is nu ook leverbaar met het nieuwe DVD Navigatie- en Communicatiesysteem, dat al voor de Laguna en de Vel Satis beschikbaar was. Dit systeem bestaat uit drie onderdelen: een audioinstallatie met een vermogen van 4x50W en een 6 CD-wisselaar met MP3-ondersteuning, een DVD-navigatiesysteem met 3D-weergave op een 16x9 kleurenscherm en ondersteuning van Bluetooth telefoons voor handsfree bellen. Het navigatiesysteem en de telefoonfunctie kunnen ook worden bestuurd met spraakopdrachten.

De nieuwe Espace is standaard voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidsvoorzieningen waaronder ABS met noodstopbekrachtiging en ESP met onderstuurcontrole. De auto is voorzien van 6 tot 10 airbags. De veiligheid van kinderen wordt daarnaast verhoogd door de beschikbaarheid van speciale kinderhoofdsteunen en Isofix bevestigingspunten op alle achterstoelen. De nieuwe Espace scoort 5 sterren bij de Euro Ncap crashtest.

Renault Espace (2002 - 2013)

Tijdens de introductie is de Espace extra aantrekkelijk. Het DVD Navigatie en Communicatiesysteem is tijdelijk leverbaar voor € 1.295,- in plaats van € 2.695,-. Daarnaast kan de auto voor € 495,- worden voorzien van een DVD entertainment systeem, waarbij de beeldschermen in de hoofdsteunen zijn geïntegreerd.