15 februari 2006
 

Dodge Hornet

Dodge verkent het B-segment met de Hornet concept

15 februari 2006 | Het productoffensief van Dodge krijgt op de autotentoonstelling van Geneve een nieuwe implus. Met de Hornet Concept Car laat het merk namelijk zien dat het ook klaar is voor het compacte B-segment. De Hornet is stoer, assertief en zelfs een tikje onbezonnen. Maar hij is vooral in alle opzichten ready to go.

Waar andere auto's in dit segment juist zijn ontdaan van hun scherpe kantjes, vormen ze bij de Hornet een stijlelement op zich. Daarbij is de in rallystijl uitgevoerde Hornet bijna net zo breed is als een auto uit het C-segment. Samen met de 19-inch wielen, die op de uiterste hoeken van de carrosserie staan, en enkele ronde accenten (verlichting, wielkasten) levert dat een uitermate dynamisch totaalplaatje op. Details als de typische Dodge-grille, de luchtinlaten in motorkap en bumper, de dubbele uitlaat en de duidelijk zichtbare remmen versterken deze hightech stijl nog eens extra.

Dodge Hornet

De sfeer aan boord van de Hornet is speciaal. Dat begint al bij de instap: de achterdeuren openen tegengesteld aan de voorportieren, een B-stijl ontbreekt. De ramen van de Hornet Concept Car zijn uitgevoerd in een opvallende blauwe kleur. Het idee daarachter is dat de auto slechts in een beperkt aantal exterieurkleuren leverbaar zal zijn en dat bij elk van deze kleuren een contrasterende glaskleur gekozen kan worden. Ook het glazen Sky View-dak wordt dan in die kleur uitgevoerd. Overigens lopen de dubbele Skunk Stripes ook door in het glazen panoramadak.

In het interieur heerst een hightech sfeer. Dat zit hem niet alleen in materiaal- en kleurgebruik, maar in het hele concept. Een belangrijke inspiratiebron daarbij waren ruimtecapsules nergens wordt ruimte efficienter benut. Dat leidde voor de Hornet bijvoorbeeld tot een zeer vlakke deurbekleding. Daardoor gaat zo min mogelijk interieurruimte verloren. Ook de stoelen zijn dankzij speciale schuimsoorten en bekledingsmaterialen compact, maar toch sportief-comfortabel. Daarbij zijn de achterbank (in twee delen) en de passagiersstoel wegklapbaar waardoor een enorme vlakke laadvloer ontstaat. De achterbank is bovendien over 22,5 cm verschuifbaar. Het interieur is verder rijkelijk voorzien van opbergmogelijkheden waaronder uitneembare dozen.

Dodge Hornet

De Hornet is voorzien van een 1.6 16V motor met supercharger. Die is goed voor 170 pk en 224 Nm. Toch zijn de top van 210 km/h en de 0-100 in 6,7 niet de enige funfactoren. De Hornet staat dankzij de grote wielbasis (2,53 m) en spoorbreedte (1,52 m) vierkant op zijn wielen en de onderstelafstemming is uitgesproken sportief. De presentatiedatum van de Hornet productieversie is nog niet bekend.

Dodge Hornet Dodge Hornet
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via