6 februari 2006
 

Maserati Quattroporte V

Vijf internationale onderscheidingen voor Maserati Quattroporte

6 februari 2006 | Het jaar 2005 staat te boek als een succesjaar voor de Maserati Quattroporte. Met name dankzij de Quattroporte groeide Maserati wereldwijd met 25% en in de Verenigde Staten zelfs met 54%. Begin 2006 belooft minstens net zo succesvol te worden gezien de vijf internationale onderscheidingen die de Quattroporte kreeg toebedeeld: Maserati's vierdeurs sedan wordt nog steeds beschouwd als een klasse apart.

Het best gelezen autoblad in Duitsland, Auto Motor und Sport, bestempelde de Quattroporte als Beste Auto van 2006. De Quattroporte bemachtigde hier met 36% van de stemmen de trofee voor Best Import Car in de topklasse. Dit was 20% meer dan de nummer 2 kreeg toebedeeld. De typisch Italiaanse styling en elegantie werden als belangrijkste argumenten voor de keuze genoemd. De Quattroporte zegevierde boven zijn rivalen in een onderzoek van 100.000 lezers van het Duitse autoblad. De uitreiking van de prijzen vond plaats in Stuttgart, in het bijzijn van Maserati's directeur, Karl Heinz Kalbfell. De Quattroporte sleepte ook de eerste prijs in de wacht bij de Nederlandse editie van Auto Motor und Sport.

Maserati Quattroporte V

Het Italiaanse maandblad Quattroroute, dat deze maand haar 50ste verjaardag viert, kende de Quattroporte al een andere prijs toe. De lezers van het maandblad verkozen de Maserati tot de "Car I Prefer 2006". De Quattroporte claimde de onderscheiding in de Flagship-klasse voor het derde achtereenvolgende jaar. Met 42% genereerde de Quattroporte meer dan twee keer zoveel stemmen als de dichtstbijzijnde concurrent.

In Frankrijk kreeg de Quattroporte een onderscheiding van het gerenommeerde Automobiel Magazine. In de januari-editie wordt de Quattroporte verkozen tot beste auto in het luxesegment. Zoals Stephane Meunier, uitgever van het blad, al aangaf: "Het vlaggenschip van Maserati is de enige auto ooit die deze prijs drie keer achter elkaar heeft gewonnen. Het geeft duidelijk aan hoe geliefd de Quattroporte is bij het Franse publiek".

Maserati Quattroporte V

Tenslotte, ook de lezers van het Zwitserse Auto Illustrierte bedeelden de Quattroporte een onderscheiding toe: Best Car 2006 in de Luxury Class. De Quattroporte sleepte hiermee voor de tweede keer op rij de prijs in de wacht. Ook hier was de overwinning overtuigend met 25% van de stemmen, 10% meer dan de nummer twee.