2 februari 2006
SsangYong Kyron

SsangYong Kyron

Ssang Yong Kyron verkrijgbaar op grijs kenteken

2 februari 2006 | De Ssabf Yong Kyron is per direct verkrijgbaar op grijs kenteken vanaf 19.302 euro. De eerste versies op bedrijfskenteken zijn afgelopen weken uitgeleverd. De ombouw met hoog dak maakt van de Kyron een veelzijdige bedrijfsauto.

De Kyron is de nieuwste, strakgelijnde aanwinst van de Koreaanse 4x4-specialist Ssang Yong. De stoere neus met prominente grille en de sportieve koplampen is modern en opvallend. Van opzij gezien oogt de Kyron sportief en dynamisch door de karakteristieke, oplopende lijnen. Ook het interieur is voorzien van designelementen die in het oog springen, zoals toetsen op het dashboard en de middenconsole die zijn gegroepeerd in cirkels.

De aandrijving wordt verzorgd door een 2.0 liter common-rail turbodieselmotor. Hij levert 104 kW (141 pk) en een koppel van 318 Nm vanaf 1.800 toeren per minuut, dat constant blijft tot 2.800 t.p.m. De motor doet stil zijn werk en geeft de aandrijfkracht door via een handbak of optionele automaat.

SsangYong Kyron

Tijdens de ombouw krijgt de Kyron een verhoogd dak en een 30 cm hoog tussenschot. De laadruimte heeft een lengte van 175 cm en een breedte tussen de wielkasten van 104 cm. De Kyron op grijs kenteken is leverbaar als 2WD en als 4WD met een tussenbak met hoge en lage gearing. Bij de Kyron 4WD worden standaard de achterwielen aangedreven, de vierwielaandrijving is met een druk op de knop in te schakelen. De versies met 4WD hebben een maximaal geremd aanhangergewicht van 2.300 kg.

De SsangYong Kyron is er vanaf € 19.302,- exclusief BTW en BPM, de consumentenprijs is € 31.990,- inclusief BTW en BPM. De meerprijs voor de ombouw bedraagt € 3.289,- exclusief BTW en BPM.