20 januari 2006
Jaguar XJ (2003 - 2009)

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Jaguar XJ wint eerste award van 2006

20 januari 2006 | Lezers van de Britse vakbladen Fleet Week en Fleet Management riepen de Jaguar XJ tijdens de Fleet Excellence Awards uit tot winnaar in de categorie Luxury Car. Dit betekent een bijzonder goed begin van het nieuwe jaar voor dit model.

Met zijn vooruitstrevende lichtgewicht aluminium carrosserie en V6- en V8-benzinemotoren is de Jaguar XJ in veel opzichten een imposante auto. De introductie van de XJ 2.7d, met verfijnde en krachtige V6-dieselmotor, voegt hieraan een extra dimensie toe. In het topsegment van de markt is de Jaguar XJ een uitstekende propositie voor de veeleisende automobilist; een stelling die wordt onderschreven door de lezers van het gezaghebbende Britse magazine Fleet Management.

Jaguar XJ (2003 - 2009)

"De Jaguar XJ geeft inzittenden een bijzonder gevoel en met name de uitvoering met de nieuwe 2.7 liter V6-dieselmotor is zakelijk gezien een logische keuze", aldus Guy Bird, hoofdredacteur van Fleet Management. "In vergelijking met concurrenten heeft de XJ diesel een laag verbruik, hetgeen een gunstige invloed heeft op de kosten. De lezers van Fleet Management zijn verantwoordelijk voor de aanschaf van meer dan een miljoen auto's per jaar. Hun mening telt dus serieus mee", zegt Bird.

Robert Aitken, Corporate Operations Manager van Jaguar nam de prijs met genoegen in ontvangst. "Wij zijn zeer verheugd dat de Jaguar XJ is uitgeroepen tot beste Luxury Car door de lezers van beide bladen. Met zijn revolutionaire lichtgewicht aluminium constructie beschikt de XJ over ongeevenaarde prestaties en wegligging. Samen met het bijzonder lage verbruik en het akoestische comfort van de diesel is de XJ een verdiende winnaar".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!