12 januari 2006
Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Kinderstoeltjes leverbaar voor VW Passat

12 januari 2006 | Met onmiddellijke ingang zijn voor de nieuwe Passat en Passat Variant in de achterbank geïntegreerde kinderzitjes leverbaar. Deze stoeltjes zijn geschikt voor kinderen van 3-12 jaar (gewichtsklasse I tot III) en bieden volgens Volkswagen optimale bescherming.

De nieuw ontwikkelde geïntegreerde kinderzitjes voor de Passat kunnen per stuk of per paar worden besteld. Een belangrijk voordeel is dat ze altijd in de auto aanwezig zijn en vooral dat ze niet verkeerd gemonteerd kunnen worden. Volgens Europese studies wordt meer dan de helft van alle traditionele kinderzitjes verkeerd gemonteerd en/of gebruikt en dat zorgtonnodig veel jeugdige verkeersslachtoffers.

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Optimale veiligheid was het belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe kinderstoelen. Zo bieden ze volgens de makers goede steun en bij een zijdelingse aanrijding zorgen de hoofdsteunen opzij voor maximale bescherming doordat ze de beweging van het hoofd ten opzichte van de borst sterk beperken. Samen met de standaard gordels kan dat de belasting van de nekwervels bij een botsing met 60 procent beperken. Daarbij werken de zijairbags achter samen met de kinderzitjes. De zithoogte van de geïntegreerde kinderstoel is instelbaar door de uitklapbare zitting (de zogenaamde Booster) aan de voorzijde omhoog te trekken. Aan weerszijden van de zitting bevinden zich opklapbare steunen die voor een veilige zitpositie zorgen.

De nieuwe kinderstoel is zodanig ontworpen dat de achterzijde van de zitting bij een ongeval in een fractie van een seconde naar beneden beweegt. Deze techniek voorkomt dat het kind onder de driepunts veiligheidsgordel door, naar voren glijdt en helpt bovendien de botsingsenergie geleidelijk af te bouwen waardoor het lichaam minder zwaar wordt belast. Uiteraard voldoen de kinderstoelen van de nieuwe Passat aan alle Europese veiligheidseisen.

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Als de stoelen niet voor kinderen worden gebruikt, passen ze naadloos en met behoud van alle comfort voor volwassenen inzittenden in de achterbank. De handgrepen voor de bediening vallen nauwelijks op. De ontgrendelingshendel voor de stoel is ook nog eens multifunctioneel: als de kinderstoel in gebruik is, dient deze hendel ook als opstapje voor kinderen.

De geintegreerde kinderstoelen zijn beschikbaar voor alle uitvoeringen van de Passat en Passat Variant. Per paar kosten ze € 630,- en per stuk € 360,-. Uiteraard is en blijft de Passat ook geschikt voor andere kinderzitjes: Isofix-bevestigingspunten zijn op alle modellen standaard.