23 december 2005
 

Kia Soul

Kia Soul concept car in Detroit 2006

23 december 2005 | Op de NAIAS North American International Auto Show in Detroit presenteert Kia in januari 2006 een nieuwe concept car voor de zogenaamde "actieve levensstijl". Kia nu presenteert een schets van de volledig nieuwe Soul concept car, vooruitlopend op de wereldpremiere in Detroit. De Kia Soul is een cross-over utility vehicle met elementen van een SUV sport utility vehicle enerzijds en een sportieve personenauto anderzijds.

Hoewel het concept volledig nieuw is, zijn er ontwerpdetails die terugverwijzen naar de Mesa concept car die in 2005 in Detroit aan het publiek werd getoond. De atletische attitude van de Soul blijkt uit de panoramische voorruit, de stijlvolle koplamp-armaturen en een aflopende daklijn.

Kia Soul

De uitwendige afmetingen zijn compact, maar de binnenruimte is groot en praktisch ingedeeld. De bagageruimte is variabel van omvang. De achterklep heeft een uniek compartiment voor natte en vuile spullen zoals een wetsuit of schoenen.

In 2008 verwacht Kia een extra SUV toe te voegen aan de populaire Sportage en Sorento. Met de Soul conceptcar geeft Kia een eerste indicatie van hoe dit nieuwe model eruit zou kunnen gaan zien.

Kia Soul
 
Websitewww.kia.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!