19 december 2005
 

Profile Tyre Center

Profile Tyrecenter start SMS service

19 december 2005 | Automobilisten kunnen vanaf vandaag door Profile Tyrecenter per SMS op de hoogte worden gebracht dat het weer tijd is om hun banden om te wisselen voor winterbanden en andersom. Zowel de particuliere als zakelijke rijder kan zich op Mijnwinterband.nl vrijblijvend via de bandenwisselplanner aanmelden voor deze nieuwe gratis service. Na registratie ontvangen ze automatisch 2 keer per jaar een melding voor de (winter)bandenwissel.

Luc van Bussel: "Steeds meer mensen zien onderhand gelukkig het nut van winterbanden in. Echter, nog al te vaak is het niet exact bekend vanaf wanneer het rijden op winterbanden echt beter is voor de verkeersveiligheid dan het rijden op gewone banden. Dit horen we ook steeds vaker van onze ondernemers. Deze geven aan dat mensen over het algemeen pas erg laat komen voor de bandenwissel. Hierdoor profiteren ze niet optimaal van de mogelijkheden die winterbanden hen bieden. We merken dat mensen pas komen als de eerste berichten in de media verschijnen dat het verkeer erg veel last heeft ondervonden van het winterse weer. Maar dan zijn er meestal dus al de nodige ongelukken gebeurd".

Uit eerder onderzoek van TNS Nipo bleek ook dat 72% van de automobilisten niet exact weet wanneer winterbanden het beste kunnen worden gebruikt. Bovendien bleek na doorvragen van deze 28% kenners nog maar 27% echt te weten dat een winterband reeds vanaf temperaturen onder de zeven graden Celsius beter presteert dan een gewone band. Het rubber van een zomerband wordt harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen, zoals grip en comfort. Winterbanden daarentegen blijven altijd elastisch en flexibel door hun speciale rubbersamenstelling en profielopbouw.

 
Deel via