14 december 2005
 

Mitsubishi Eclipse Spyder

Mitsubishi onthult Eclipse Spyder

14 december 2005 | Op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit onthult Mitsubishi Motors Corporation (MMC) twee nieuwe modellen. Het ene is de cabrioletuitvoering van de Mitsubishi Eclipse, het andere is Mitsubishi's hybride Concept-CT MIEV.

De nieuwe Eclipse Spyder heeft, net als zijn voorganger, een volautomatisch bedienbare stoffen kap, die zich met een druk op de knop laat op- of uitvouwen. Mitsubishi levert de Eclipse met keus uit twee motoren: de 2,4-liter viercilinder MIVEC-motor en de 3,8-liter V6 MIVEC-motor met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met Sport Mode.

Mitsubishi Eclipse Spyder

Mitsubishi onthult ook een technisch interessante hybride conceptauto op de Noord-Amerikaanse autoshow: de Mitsubishi Concept-CT MIEV. CT staat voor Compact Technology, MIEV staat voor Mitsubishi In-wheel Electric Vehicle. Mitsubishi heeft de afmetingen van de toegepaste hybridetechniek zeer beperkt gehouden. De lichte en sterke lithium-ionaccu is echter een belangrijk onderdeel in dat geheel. Maar de grootste innovatie wordt gevormd door de gebruikte elektromotoren, die zo compact zijn dat ze in de wielen zijn ondergebracht. Versnellingsbak, differentielen en assen zijn zo overbodig.

De Concept-CT MIEV heeft een serieel-parallelle hybrideaandrijving op alle vier wielen. Het model is ontworpen en gebouwd in het Californische Research & Designcentrum in Cypress. De Compact-CT MIEV is een auto voor het C-segment voor Amerikaanse begrippen dus uiterst compact.

Mitsubishi Eclipse Spyder Mitsubishi Eclipse Spyder
 
Websitewww.mitsubishi-motors
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!