6 september 2002
Morgan Plus 8

Morgan Plus 8

morgan le mans 62 laat oude tijden herleven

6 september 2002 | Veertig jaar na de legendarische overwinning van Morgan op Le Mans brengt de fabrikant van dit exclusieve merk de Le Mans 62 op de markt. Slechts tachtig handgemaakte speciale uitvoeringen zullen de Malvern Link-fabriek verlaten: veertig Plus 8- en veertig 4/4-versies. Importeur B.V. NIMAG in Heinenoord haalt van beide versies een exemplaar naar Nederland.

De Morgan Le Mans 62 weerspiegelt een stukje historie, met zorg ingekleurd door Christopher Lawrence. Hij leidde in 1962 het winnende team en is nu Chief Development Engineer bij Morgan. Lawrence: "Het is verschrikkelijk mooi om een klassieke raceauto weer tot leven te zien komen. Tijden zijn veranderd. De auto die we dit jaar hebben gebouwd voor Le Mans, de Aero 8 GTN, verschilt wezenlijk van de racer waarmee ik in 1962 deelnam. De rol die Morgan in 62 speelde is echter hetzelfde gebleven en de nu gebouwde speciale uitvoering doet eer aan het roemrijke verleden."

Morgan Plus 8

De genummerde jubileumversies van de Morgan Plus 8 en 4/4 staan borg voor een staaltje van puur vakmanschap, iets waarmee het merk al jaren onderscheidend is. De auto's worden volledig met de hand gebouwd. Het unieke van de Le Mans 62 zit hem in talrijke componenten die naar het voorbeeld van de historische racer zijn gevormd. Dat zijn onder meer de hardtop, de chromen bumperrozetten, de Monza-tankdop en het volgens klassiek ontwerp vervaardigde stuurwiel.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!