8 december 2005
 

Audi

Audi maakt prijs S8 bekend

8 december 2005 | De nieuwe Audi S8 is voorzien van een 5,2-liter V10 krachtbron. Deze V10 heeft zijn oorsprong in de Lamborghini Gallardo, maar is op enkele cruciale aspecten volledig nieuw ontwikkeld. Een van de belangrijkste innovaties is de toepassing van FSI, directe benzine-inspuiting. De Audi S8 verschijnt medio 2006 op de markt en kost dan € 136.900,-.

De krachtbron van de S8 heeft een cilinderinhoud van 5.204 cm3 en levert een vermogen van 450 pk bij 7.000 t/min., terwijl het maximumkoppel 540 Nm bedraagt. Vanaf 2.300 t/min. is 90 procent hiervan beschikbaar. De Audi S8 sprint in 5,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

De Audi S8 wordt aangedreven via een automatische zestraps tiptronic-transmissie en permanente quattro-vierwielaandrijving. De aandrijflijn kent nu een asymmetrische/dynamische koppelverdeling. Een middendifferentieel leidt 40 procent van het vermogen naar de voorwielen en 60 procent naar de achterwielen. Net als de A8 is ook de Audi S8 voorzien van adaptieve luchtvering en aluminium chassiscomponenten.

Audi

De Audi S8 is standaard uitgerust met speciaal voor deze versie ontworpen gegoten aluminium velgen in de maat 9J x 20, met brede banden in de maat 265/35-20. Achter de velgen huizen ruimgedimensioneerde, geventileerde 18-inch remschijven. Optioneel kan de S8 worden uitgerust met de keramische remmen die ook leverbaar zijn op de A8 W12. Deze zijn lichter, krachtiger en ongeveer vier maal zo duurzaam als stalen remschijven.

De voorzijde van de Audi S8 is getooid met de single frame grille, die is voorzien van het S8-embleem en verticale lamellen met een finish in chroom-look. Drie vlakke luchtinlaten accentueren het vooraanzicht; de grote inlaten onder de koplampen zijn voorzien van een grille met honingraatstructuur. Aan de zijkant accentueren emblemen op de spatborden, deurgrepen met aluminium strips en spiegelbehuizingen in aluminium-look de bijzondere status van de S8. De lijst van modificaties wordt gecompleteerd door de aanduiding S8 op de achterzijde, alsmede door de in de achterklep geintegreerde achterspoiler, een lichtbrekende rand in de bumper en een uitlaatsysteem met vier ovale eindpijpen. Het interieur onderscheidt zich door accenten in geborsteld aluminium en carbon-look, sportief uitgevoerde instrumenten. De sportstoelen zijn bekleed met Valcona-leder in twee tinten.

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via