30 november 2005
 

Land Rover

Winnaars Land Rover G4 Challenge Nationale Selectie bekend

30 november 2005 | Aan het eind van twee uitputtende dagen met grote fysieke en mentale uitdagingen, en extreem winters weer, zijn drie finalisten geselecteerd die Land Rover Nederland zullen vertegenwoordigen bij de Land Rover G4 Challenge International Selections in februari 2006 in Engeland.

De Nederlandse Nationale Selectie begon op zaterdag 26 november met 100 deelnemers op de locatie van Outdoor Valley in Bergschenhoek. Hier was een divers programma opgezet. Er werd zaterdag getest op conditie, teamwork, doorzettingsvermogen en behendigheid. De deelnemers konden aan den lijve ondervinden wat je in huis moet hebben om deel te nemen aan de Land Rover G4 Challenge die volgend jaar in april/mei wordt gehouden.

Land Rover

Zaterdagavond werden 32 deelnemers uit de 100 geselecteerd, zij mochten verder naar de volgende ronde op zondag. Hier waren 28 mannen en 4 vrouwen bij. Terwijl de 68 niet-geselecteerde deelnemers naar huis gingen, ging het programma voor de 32 deelnemers 's avonds al verder. Na een navigatietraining werd het tentenkamp opgezet. De deelnemers sliepen buiten in de oranje G4 koepeltentjes. Echter van veel slapen kwam het die nacht niet. Halverwege de avond werden de deelnemers gewekt om een orientatie opdracht te doen waarbij op diverse coördinaten opdrachten moesten worden uitgevoerd zoals het uitgraven van een auto, een water oversteek met behulp van een lier, raften en een moerasoverbrugging. De volgende ochtend ging direct van start met een off- en on-road rijtest in Land Rovers, bruggen bouwen, een navigatietest, interviews, een mechanische test en taaltest. De dag werd afgesloten met een zwaar survival parcours.

Uit 32 zwaar vermoeide, maar zeer gespannen deelnemers werden uiteindelijk Thijs Maartense (29) uit Noord Brabant, Jessica Kroon (26) uit Zuid Holland en Bram Oostvogel (30) uit Noord Holland gekozen tot winnaars van de Nationale Selectie. Uit deze drie winnaars zal uiteindelijk tijdens de Internationale Selectie in februari 2006 op Eastnor Castle in Engeland, een deelnemer worden geselecteerd die Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens Land Rover G4 Challenge. Deze zal van start gaan op 23 april 2006 in Bangkok en eindigt vier weken later in Bolivia. Aan deze ultieme avontuurlijke multi-sport en 4x4 competitie van Land Rover nemen 18 landen deel en zal door Thailand, Laos, Brazilie en Bolvia voeren.

Land Rover Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!