24 november 2005
Smart ForTwo (2003 - 2007)

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Smart ForTwo rijdt 25 keer de aarde rond

24 november 2005 | De Smart ForTwo is niet alleen geschikt voor in de stad of korte ritjes. Drie Smart-fans, Klaus-Peter Rasch uit Berlijn, Udo Wenzel uit München en Nicole Kuhr uit Hamburg hebben met hun drie Smarts bij elkaar een miljoen kilometers afgelegd. Dat staat gelijk aan 25 keer de wereld rond!

Rasch rijdt zowel zakelijk als prive met zijn Smart, die hij ook gebruikt voor het vervoer naar jacht- en schuttersconcoursen in heel Europa. Zo rijdt hij voor zijn hobby ieder jaar drie keer naar Frankrijk en drie keer naar Italie. Sinds de aanschaf van zijn Smart in januari 2000 legde hij al 420.284 kilometer af.

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Udo Rasch is eigenaar van een verhuurbedrijf voor kraanwagens. Hij gebruikt zijn Smart voornamelijk om door heel Duitsland bouwplaatsen te bezoeken waar door hem geleverde apparatuur wordt ingezet. Per project legt hij soms wel vijf bezoeken af, zodat de kilometerteller van zijn Smart ook al op 267.322 staat. "Voordeliger kun je niet rijden", weet hij na zes jaar met de Smart ForTwo.

De derde Smart is eigendom van een tandtechnisch laboratorium in Hamburg. Hiermee worden tandprotheses aan tandartsen in en om Hamburg geleverd, waarbij twee tot drie medewerkers dagelijks zo'n 600 kilometer afleggen. Het gunstige brandstofverbruik was in 2000 het argument dat de eigenaar van de firma tot aanschaf van de Smart ForTwo deed besluiten. Na zes jaar en 321.669 kilometer heeft de Smart ForTwo nog altijd de oorspronkelijke motor en de originele versnellingsbak.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!