23 november 2005
 

Chevrolet

Productie dieselmotoren voor Chevrolet in maart 2006 van start

23 november 2005 | In maart 2006 zal in de nieuwe motorenfabriek van GM Daewoo in Gunsan, Zuid Korea, de productie van dieselmotoren gestart voor de auto's die door Chevrolet Europe op de markt worden gebracht.

De bouw van de nieuwe dieselmotorenfabriek, die is gelegen naast één van de drie GM Daewoo fabrieken in Korea, werd op 31 maart 2005 al afgerond. De pilot productie is op 1 september begonnen. De productiefaciliteit, die een oppervlakte beslaat van 19.200 m2, heeft een capaciteit van 250.000 motoren per jaar. In de aanloopfase naar de start van de reguliere productie in maart 2005 zullen de dieselmotoren zware tests ondergaan. Tot het testen behoren duurzaamheidproeven op nieuwe testbanken in de Bupyung motorenfabriek in Incheon, Korea. Bovendien zullen de motoren overal ter wereld onder zware klimatologische omstandigheden in de praktijk worden getest.

Chevrolet

De fabriek zal twee varianten produceren van de 2.0-liter commonrail dieselmotoren met vier kleppen per cilinder en een bovenliggende nokkenas die gezamenlijk is ontwikkeld door GM Daewoo, GM Powertrain en VM Motori:

  • De versie met conventionele turbo (FGT) zal 88 kW/120 pk ontwikkelen bij 4.000 tpm en bereikt een maximum koppel van 280 Nm bij 2.000 tpm.
  • De high-performance versie met variabele turbo (VGT) zal 110 kW/150 pk leveren bij 4.000 tpm en heeft een maximum koppel van 310 Nm bij 2.000 tpm.

De motoren zullen voldoen aan de Euro IV emissienormen. Dankzij het moderne ontwerp leveren de motoren belangrijke voordelen op het gebied van geluid, vibraties en robuustheid. Een diesel partikel filter (DPF) wordt voor beide versies aangeboden om de uitstoot van roetdeeltjes in de uitlaatgassen terug te dringen. De motoren zullen speciaal worden afgesteld om optimaal te kunnen voldoen aan de specifieke eigenschappen van ieder model. Zij zullen in de toekomst ook gebruikt gaan worden in andere Chevrolet modellen.

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!