23 november 2005
 

Ferrari

Ferrari maakt winnaars ontwerpwedstrijd bekend

23 november 2005 | Op 18 november j.l. hebben Luca di Montezemolo en Sergio Pininfarina de winnaars bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd "New Concepts of the Myth". De uitreiking vond plaats in de Galleria Ferrari in Marenello. Talenten afkomstig uit de hele wereld deden mee aan de wedstrijd.

De twintig finalisten, afkomstig uit 13 verschillende landen, vertegenwoordigden vier scholen: het college Creative Studies of Detroit, de School of Art & Design of Coventry, de Istituto Europeo di Design of Turin en de Tokyo Communication Arts. De jonge ontwerpers presenteerden allen een 1:4 schaalmodel aan de jury, in combinatie met een aantal schetsen van de buiten- en binnenkant.

De winnende modellen waren:

  • Millechili: door Luis Agullo Spottorno (Spanje) en Felix Hiller (Duitsland) Istituto Europeo di Design, Turin
  • Fiorano: door Rob Battams (GB), Tom Hardman (GB) en David Imai (VS), Coventry University - School of Art & Design
  • Tre Diviso: door Daisuke Nagasato (Japan), Kim Teakyung (Korea) en Hiroaki Yakubo (Japan) - Tokyo Communication Arts
  • Ascari: by Manuele Amprimo (Italy), Werner Gruber (Italy) and Yu Jae-Cheul (Korea) Istituto Europeo di Design, Turijn

De winnaars krijgen de unieke kans om werkervaring op te doen bij de ontwerpstudio van Ferrari of Pininfarina. Speciale vermeldingen kregen:

  • Tokyo Communication Arts vanwege het hoge aandacht- en zorgniveau.
  • De Ferrari F Zero van J. Raad (Frankrijk), S. Jiang (China) en L. Dang (China) vanwege de meeste stemmen op www.ferrariworld.com.
  • De Millechili vanwege de mooiste naam.
  • Het vrouwelijke team Vigore met K. Ikeda (Japan), H.J. Kim (Korea) en Y. Kazuo (Japan).
Ferrari

De 612 Lafayette van S. Maeda (Japan) won de Alcoa Award, een speciale prijs voor Excellence Design For Aluminium. Hij zal een aluminium reproductie van zijn model ontvangen. The Sunday Times, het grootste dagblad van Groot-Brittannie, reikte een speciale Readers Award uit aan de Ferrari F Zero.

De wedstrijd, die in samenwerking met Pininfarina en met ondersteuning van Alcoa werd georganiseerd, liet het werk zien van de meest getalenteerde studenten van iedere school. Het doel was alternatieven te ontwikkelen voor de huidige en voorgaande acht- en twaalfcilinder modellen. De studenten kregen hierbij volledige vrijheid. De enige voorwaarde was dat het model aan de kenmerkende Ferrari-eigenschappen moest voldoen.

De jury bestond uit een team dat in het dagelijkse leven, het design van de Ferrari's bepaald: President Luca di Montezemolo, Vice President Piero Ferrari, General Manager Jean Todt, Vice General Manager Amedeo Felisa, de nieuwe Concept Design Chief Donato Coco en Head of Product Portfolio Development Massimo Fumarola. Ook Siergo Pininfarina en Ken Okuyama, Ontwerpchef bij Pininfarina, behoorden tot de jury.

Gedurende de laatste de drie weken was het aan de hand van fotos mogelijk om te stemmen via Internet. Meer dan 22.000 mensen brachten hun stem uit.

Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via