21 november 2005
 

Saab

Saab wint prijs met BioPower

21 november 2005 | De Saab 9-5 2.0t BioPower is door het Amerikaanse tijdschrift Popular Science uitgeroepen tot "Best of What's new". Het is een titel die wordt uitgereikt aan producten of technologieen die een belangrijke vooruitgang in hun categorie vertegenwoordigen.

In totaal waren er honderd baanbrekende producten voor deze onderscheiding genomineerd, waaronder de Saab 9-5 BioPower die met zijn ethanol aangedreven verbrandingsmotor nieuwe stappen zet op het gebied van milieuvriendelijke technologieen. In het decembernummer van Popular Science, traditioneel het best gelezen nummer van het jaar, zal een artikel worden gewijd aan de Saab 9-5 2.0t BioPower. Daarnaast pronkte de auto op de tentoonstelling Popular Science "Best of What's New Winners" die begin november in het Grand Terminal Central Station van New York werd gehouden.

Saab

Saab is met de door ethanol aangedreven auto een trendsetter binnen het luxe segment. Ethanol is een ecologisch verantwoorde, vernieuwbare energiebron. De Saab 9-5 BioPower combineert daarmee de voordelen van een groene auto met sportieve prestaties. De auto levert zelfs meer vermogen dan zijn benzine-equivalenten en is bovendien in staat om ook op andere op ethanol gebaseerde brandstoffen of op mengsels van benzine en ethanol te rijden. Ethanol wordt op commerciele wijze gewonnen uit landbouwoogsten of bosbouwresten. In tegenstelling tot benzine zorgt ethanol als brandstof niet voor een stijging van het CO2-gehalte in de atmosfeer. CO2 is het broeikasgas dat bijdraagt tot opwarming van de aarde. Bij de verbranding van ethanol komt ook CO2 vrij, maar dat wordt gecompenseerd door de hoeveelheid CO2 die weer uit de atmosfeer wordt opgenomen door de planten die voor de ethanolproductie worden gekweekt.

In Zweden is de Saab 9-5 BioPower al sinds januari 2005 te koop. Saab USA zal op de komende autoshow van Los Angeles en op de Noord-Amerikaanse Detroit Motor Show een 300 pk sterke conceptversie van de 9-5 BioPower presenteren. Verder is Saab voornemens om met deze bekroonde techniek ook een BioPower-versie van de 9-3 Sport Sedan en de 9-3 Sport Estate uit te brengen.

Saab

Saab maakt in Nederland deel uit van de werkgroep E85, waarin talloze bedrijven en organisaties zitting hebben die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij mobiliteit en brandstof, zoals diverse gemeentelijke instanties, ministeries, brandstof, leveranciers en pompstationhouders. Saab is met haar producten dan ook volledig berekend op de komst van E85. Colin Ouwerling, Manager Marketing Saab Nederland: "Wij zijn op dit moment echter nog sterk afhankelijk van andere partijen, zoals overheid en brandstofleveranciers, omdat er nog geen breed-dekkende infrastructuur is voor de levering van ethanol aan de klant. Saab Nederland volgt de ontwikkelingen op het gebied van E85 met grote interesse en overweegt in 2006 een BioPower model in Nederland te introduceren".

Saab Saab
 
Websitewww.saab.nl
Deel via