21 november 2005
 

Dodge

Dodge Challenger debuteert in Detroit

21 november 2005 | Op de komende North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit onthult Dodge de Challenger. Deze coupe beschikt over een HEMI-V8 en heeft onmiskenbare nostalgische trekjes. Naast de Challenger beleeft ook de productieversie van de Dodge Caliber zijn wereldpremiere op de NAIAS.
Dodge

De Dodge Challenger is een coupe zoals alleen Dodge die kan maken. Hij is stoer, ruig, en lijkt op de moderne versie van de General Lee uit de "Dukes of Hazzard". Ondanks zijn bijna klassieke uiterlijk, is de techniek up-to-date: de technische basis van deze muscle car is gelijk aan die van de Dodge Magnum/Chrysler 300C. De achterwielaandrijving in combinatie met de krachtige HEMI V8 claimt authentiek rijplezier. Serieproductie van deze muscle car is niet uitgesloten.

Dodge

De NAIAS is ook het podium voor de premiere van de productieversie van de Caliber. Deze compacte Dodge komt in het voorjaar van 2006 in Nederland op de markt. De Caliber is stoer daarbij is hij zeer praktisch dankzij vijf deuren en een flexibel en ruim interieur. Er is keus uit drie nieuwe benzinemotoren (1.8, 2.0, 2.4) en een tweeliter common rail turbodiesel. Een elektronisch gestuurde CVT automatische transmissie is optioneel leverbaar.

Dodge Dodge
 
Websitewww.discoverdodge.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!