4 september 2002
Smart Roadster

Smart Roadster

Smart geeft details vrij over komende Coupe en Roadster

4 september 2002 | De marktintroductie van de Smart roadster en de Smart roadster-coupe in april 2003 wil de fabrikant een renaissance betekenen in het segment van compacte en pure roadsters. Met een motorvermogen van zo'n 60 kW en een gewicht van slechts 790 kg bieden de Smart roadster en de Smart roadster-coupe met 13,2 kg/kW (9,6 kg/pk) een vermogens-/gewichtsverhouding die bijzonder laag is en die daarmee een zeer positief effect belooft voor de rijeigenschappen. Het grootste verschil tussen de roadster en de roadster-coupe is het materiaal van het dak en de vorm van de opbouw van de achterzijde.

De tweezitters van Smart geven een unieke rijbeleving, waarbij niet de bestemming, maar de rit er naartoe centraal staat. "De combinatie van directe handling, uitstekend bochtgedrag en veel comfort resulteert in weergaloos rijplezier", aldus Smart. De Smart roadster en de Smart roadster-coupe zijn standaard uitgerust met ESP (Elektronisch Stabiliteits Programma). De Smart roadster en de Smart roadster-coupe grijpen zowel terug op de van de Smart city-coupe en de Smart cabrio bekende stylingdetails, als ook op essentiele eigenschappen van deze modellen. De sportieve uitstraling wordt mede bepaald door de korte overhang van de carrosserie, de verbrede spatborden, de grote wielen en de geringe hoogte van de auto. Dankzij de wielbasis van 2360 millimeter en de spoorbreedte voor/achter van 1357/1392 millimeter zijn de ideale voorwaarden gecreeerd voor uitstekende wendbaarheid en handling. De gewichtsverdeling over voor- en achteras bedraagt 44:56 procent.

Smart Roadster

Met een daksysteem dat bestaat uit een softtop en een hardtop, die met elkaar, of juist in plaats van elkaar, kunnen worden gebruikt, bieden de Smart roadster en de Smart roadster-coupe maximaal open-air-plezier. Naast een tweedelig, uitneembaar kunststofdak dat in de kofferruimte achterin kan worden opgeborgen, is zowel voor de Smart roadster als voor de Smart roadster-coupe ook een elektrisch bediend roadsterdak beschikbaar. Dit kan tijdens het rijden, zelfs op topsnelheid, worden geopend en gesloten; een unieke eigenschap. Onder het vlakke achterkofferdeksel van de Smart roadster is ruimte voor een harde kunststof koffer of een kledingzak, plus diverse kleine voorwerpen. De glazen achterzijde van de Smart roadster-coupe vergroot de bruikbare bagageruimte. Ook de hardtop kan in de achterste kofferruimte worden opgeborgen. De kofferruimte voor heeft een inhoud van 59 liter; de ruimte achter meet 86 liter in de Smart roadster en 189 liter in de Smart roadster-coupe.

De marktintroductie van de Smart roadster en de Smart roadster-coupe begin volgend jaar is de eerste belangrijke stap in de uitbreiding van het aantal Smart-modellen en daarmee ook van het merk zelf. Smart zal meer verschillende producten bieden, zodat merk en product niet langer identiek zijn. Toch blijven ook bij de Smart roadster en de Smart roadster-coupe de Smart-kenmerken duidelijk herkenbaar. Deze belangrijke stap bij de uitbreiding van het aanbod wordt ook optisch en communicatief benadrukt: met het nieuwe Smart-logo en de nieuwe pay-off "open your mind" is de blik op de toekomst gericht. Het slogan staat voor zowel de klanten en de producten als de bedrijfsfilosofie van Smart: "De Smart-rijders zien de wereld door andere ogen, zijn niet vooringenomen en staan open voor nieuwe ervaringen".