18 november 2005
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

24 miljoenste Volkswagen Golf geproduceerd

18 november 2005 | In het Duitse Wolfsburg is onlangs de 24 miljoenste Golf geproduceerd. De Golf is al vijf generaties lang een wereldwijde bestseller. De Golf is niet alleen het bestverkochte model van het Volkswagen-concern, maar ook de nummer één in de West-Europese verkoopstatistieken. De veelvoudig miljonair wordt inmiddels gebouwd in zeven fabrieken verdeeld over vier continenten: Europa, Azie, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

De eerste generatie Golf ging in 1974 in productie. Door de jaren heen introduceerde Volkswagen diverse trendsettende uitvoeringen zoals de GTI en de GTD, de eerste compacte auto met turbodieselmotor. In 2002 evenaarde de Golf het productieaantal van de legendarische Kever en werd daarmee de meest geproduceerde Volkswagen ooit.

Volkswagen Golf V

De huidige (vijfde) generatie debuteerde in november 2003. Ook dit model is weer trendsettend. Zo begint binnenkort de levering van de Golf met twinchargertechniek (TSI). De nieuwe TSI-motor combineert een relatief kleine cilinderinhoud met een turbo en een mechanische compressor. Deze motor realiseert hoge prestaties bij een gunstig verbruik. De R32 met een 250 pk sterke 6-cilindermotor is ook onlangs op de markt verschenen.

Vorig jaar werden wereldwijd 719.000 Golfs verkocht. In Europa zijn Duitsland, Groot-Brittannie, Frankrijk en Italië de belangrijkste markten. Buiten Europa zijn dat Amerika, Japan en Zuid Afrika. Nederland was vorig jaar goed voor 16.888 Golfs. Inmiddels rijden er in Nederland 380.000 Golfs van de eerste generatie tot en met de vijfde generatie rond.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!