18 november 2005
SsangYong Kyron

SsangYong Kyron

Ssang Yong Kyron nu bij de dealer

18 november 2005 | SsangYong geeft vol gas. De Koreaanse producent werkt volop aan de uitbreiding van het modellengamma. Tevens wordt flink geinvesteerd in de ontwikkeling van eigen techniek. De Kyron is daarvan een eerste bewijs. Deze sportieve SUV geeft de start aan van een nieuwe productgeneratie. Bovendien heeft hij een door SsangYong in eigen huis ontwikkelde nieuwe dieselmotor.

De SsangYong Kyron is een markante SUV met een stoer front, dat wordt gekenmerkt door een prominente grille en sportieve koplampen. Van opzij gezien oogt hij sportief en dynamisch door de scherpe lijnen die een wigvormig profiel vormen. Zo ontstaat een unieke en indrukwekkende verschijning.

SsangYong Kyron

Alle versies van de Kyron hebben dezelfde 2.0 Xdi motor. Hij levert 141 pk (104 kW) bij 4.000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 318 Nm. Er zijn twee transmissies leverbaar: een door SsangYong ontwikkelde handgeschakelde vijfversnellingsbak en een vijftrapsautomaat. Deze stamt van Mercedes-Benz en heeft een tip-tronic-functie, waardoor ook handmatig te schakelen is.

Bij een robuust model hoort stevige techniek. De SsangYong Kyron heeft een solide ladderchassis van drie lagen staal. Deze constructie is zeer stevig, terwijl de interieurruimte niet wordt beperkt. Uiteraard presteert de SsangYong Kyron ook in het terrein. De versie met inschakelbare 4WD heeft een tussenbak en hoge en lage gearing. De vierwielaandrijving is onder het rijden naadloos inschakelbaar en geeft de Kyron extra tractie en grip op gladde of losse ondergrond. De Kyron is uitermate geschikt voor het trekken van een aanhanger: de versie met 2WD en handgeschakelde vijfbak mag geremd 2.100 kg trekken, de andere versies 2.300 kg. Een ongeremde aanhanger mag maximaal 750 kilo wegen.

SsangYong Kyron

De nieuwe Kyron komt in het leveringsprogramma van SsangYong naast de Korando, de en Rexton en Rodius. De SsangYong Kyron M 200 Xdi is vanaf half november leverbaar vanaf € 31.990 (inclusief BTW en BPM).