14 november 2005
 

Ferrari

Twintig finalisten tonen hun modellen in de Galleria Ferrari

14 november 2005 | De nieuwe conceptstudies van Ferrari zijn nu werkelijkheid geworden. De selectie van de twintig genomineerden van de Ferrari's van de toekomst, ontworpen door automotive designstudenten van vier scholen wereldwijd (Center for Creative Studies in Detroit, Coventry School of Art and Design, European Institute of Design in Turijn en Tokyo Communication Arts), worden sinds begin deze maand tentoongesteld in de Galleria Ferrari in Maranello.

De wedstrijd, die is georganiseerd in samenwerking met Pininfarina en met de ondersteuning van Alcoa het bedrijf dat de aluminium spaceframes van Ferrari produceert, heeft de afgelopen maanden een aantal veelbelovende talenten uit ieder instituut aan het werk gezien. De studenten hebben zichzelf tot het uiterste aangezet om Ferrari conceptmodellen te ontwerpen en te bouwen in de schaal 1:4. De studenten hebben stimulerende alternatieven ontwikkeld voor de internationaal erkende stijlvormen van de huidige en voorgaande achtcilinder middenmotormodellen en uitvoeringen met een twaalfcilinder in het vooronder.

Ferrari

Op 18 november zal in de Galleria Ferrari de prijsuitreikingceremonie worden georganiseerd. De twintig geselecteerde projecten zullen worden beoordeeld door vooraanstaande juryleden, zoals de leden van de Ferrari Style Committee, waaronder Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt, Amedeo Felisa en Massimo Fumarola. Tevens behoort het senior management van Pininfarina (Senator Sergio Pininfarina, Andrea Pininfarina en Ken Okuyama) tot de juryraad.

De vier winnaars krijgen de mogelijkheid om samen te werken met Ferrari of Pininfarina, om hun academische vaardigheden om te zetten in praktische daadkracht. Daarenboven krijgt de winnaar van de Alcoa award een aluminium reproductie van zijn model.

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!