10 november 2005
 

Cadillac Escalade (2007 - 2014)

Nieuwe Cadillac Escalade vanaf derde kwartaal 2006 in Europa

10 november 2005 | Het Europese modellengamma van Cadillac wordt in het derde kwartaal van 2006 verrijkt met de geheel nieuwe Escalade. Samen met de CTS markeerde de Escalade de start van Cadillacs productrenaissance in de VS, waar hij in korte tijd uitgroeide tot een van de meest begeerde SUV's op de markt.

Vrijwel alles aan de tweede generatie Escalade is nieuw: van de onderhuidse structuur tot het design van de 18-inch wielen. De nieuwkomer heeft een verbeterde aerodynamica meegekregen. De Escalade is gebouwd op een geheel nieuw platform dat door General Motors speciaal voor SUV's is ontwikkeld. De geheel lichtmetalen 6,2-liter V8 motor met variabele kleptiming levert een maximum vermogen van 298 kW (405 pk). Het maximum koppel is 563 Nm (voorlopige cijfers). De motor is gekoppeld aan een nieuwe Hydra-Matic 6L80 zestraps automaat.

Cadillac Escalade (2007 - 2014)

Het design is mede geinspireerd op dat van de Cadillac Sixteen concept car. De Escalade heeft diverse details overgenomen, zoals de kenmerkende grille, de ventilatieopeningen in de zijschermen voor en een aantal verchroomde accenten. De grille wordt geflankeerd door drievoudige koplampen met High Intensity Discharge (HID) technologie. De LED achterlichten, verchroomde accenten en vormgeving laten er geen misverstand over bestaan dat de nieuwe Escalade een Cadillac is. Aardig detail is de in de bumper geintegreerde en verborgen trekhaak.

Het nieuwe chassis van de Escalade heeft geleid tot 49 procent meer torsiestijfheid. Samen met de toegenomen spoorbreedte voor (76,2 mm) en achter (25,4 mm) zorgt dit voor een stabieler weggedrag. Bovendien zijn voorwielophanging tandheugel stuurinrichting geheel nieuw. De achteras is evenmin vergeten: ook daar een volledig nieuwe multi-link constructie. Tot slot, een Bosch ABS-systeem maakt onderdeel uit van het standaard StabiliTrak stabilisatieprogramma, dat de auto ook in grenssituaties beter bestuurbaar en beheersbaar houdt.

Cadillac Escalade (2007 - 2014)

Het van veel leder voorziene interieur van de Escalade biedt meer ruimte dan dat van het voorgaande model. Een maatregel die winst heeft opgeleverd, is het verder naar voren in de auto plaatsen van het dashboard. Op de middelste (tweede) zitrij profiteren de inzittenden van extra ruimte voor de benen en knieen, terwijl helemaal achterin de hoofdruimte is toegenomen. Ondanks de toepassing van gordijnairbags voor alle achterpassagiers, is de ruimte op schouderhoogte eveneens toegenomen. En ondanks dat de passagiers meer bewegingsvrijheid hebben, is zelfs de bagageruimte gegroeid.

De nieuwe Cadillac Escalade zal vanaf het derde kwartaal van 2006 de oversteek naar Europa maken. Prijzen, uitrusting en Europese specificaties zullen in een later stadium worden bekendgemaakt.