10 november 2005
Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon (2005 - 2012)

Seat levert styling kit voor Leon

10 november 2005 | Seat Sport heeft een sportieve aerodynamic kit voor de nieuwe Leon ontwikkeld. In dit pakket zit alle kennis van Seats officiele raceafdeling verwerkt. Het is daarom niet verwonderlijk dat de Leon met deze speciale stylingaccessoires helemaal klaar voor de start is.

Seat Sport heeft een flink race-CV. Zo is deze afdeling van Seat bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het World Touring Car Championship-programma (WTTC). Dit jaar wordt er niet alleen deelgenomen met Toledo's (één ervan in handen van Tom Coronel), maar ook met de nieuwe Leon. Hoewel het nieuwe model pas in de loop van het seizoen voor het eerst werd ingezet, is de eerste overwinning inmiddels binnen.

Seat Leon (2005 - 2012)

De circuit-ervaring die Seat Sport met de nieuwe Leon heeft opgedaan vormde de inspiratiebron voor de nieuwe aerodynamic kit. Deze bestaat uit een speciale voor- en achterbumper, sideskirts en een dakspoiler. Optioneel is de uitlaat die letterlijk een centrale plaats inneemt in de achterbumper. Dit staat niet alleen sportief, maar is ook een knipoog is naar de Leon Prototipo van begin 2005. Als alternatief kan ook een dubbele uitlaat worden geleverd. De voor- en achterbumper worden optisch met elkaar verbonden door de subtiele sideskirts. De dakspoiler aan de achterzijde maakt het plaatje compleet.

Bij de aerodynamic kit horen ook speciale velgen. Samen met specialist BBS heeft Seat Sport 18-inch velgen ontwikkeld die leverbaar zijn in een gepolijste of matte uitvoering. In de matte uitvoering kosten deze velgen 229,- euro per stuk, de gepolijste variant komt op 239,- euro inclusief BTW. Overigens zijn de diverse componenten van de kit ook afzonderlijk te bestellen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!