9 november 2005
 

Renault

Gratis LPG installatie bij Renault

9 november 2005 | Als gevolg van de stijgende olieprijzen, het verhoogde milieubewustzijn van de klant en de sterk verbeterde technieken aangaande autogas LPG installaties, is er sprake van een toename van de vraag naar LPG in de particuliere markt. Renault anticipeert op deze ontwikkeling en biedt, in de maanden november en december, particuliere kopers van een Megane, (Grand)Scenic of Laguna, een gratis LPG-installatie ter waarde van € 2300,- aan.

De prijs van autogas ligt een stuk lager dan die van benzine en diesel. Doordat Renault de LPG-installatie gratis aanbiedt, ligt het omslagpunt voor LPG nu bij 4500 km per jaar. LPG is bovendien het minst schadelijk voor het milieu door een lage uitstoot van koolmonoxide, stikstofoxiden en roetdeeltjes.

Renault

De LPG-actie is in samenwerking met Eurogas Autogas Systems opgezet. Eurogas werkt al bijna vijfentwintig jaar samen met Renault als het gaat om autogasinstallaties. Sinds 2,5 jaar maakt Eurogas gebruik van een Common-Rail G3-injectiesysteem, dat het gas onder druk injecteert de juiste brandstofdosering regelt. Hierdoor biedt de auto goede prestaties en rijdt de auto zuinig en milieuvriendelijk.

Sinds een aantal jaren zijn ringtanks, waarin het autogas zich bevindt, van verschillende inhoud ontwikkeld om een oplossing te bieden voor het ruimteprobleem in de kofferbak. Deze ringtanks zijn zo ontworpen dat ze precies in de ruimte van het reservewiel passen. De vulaansluiting van de Eurogas Autogas-installaties zit bij Renault standaard weggewerkt achter het klepje van de benzinedop.

Renault

De LPG-actie is toepasbaar op de Megane, (Grand)Scenic en Lagunamodellen met een 1.4-, 1.6- of 2.0-liter benzinekrachtbron. Eurogas Autogas Systems geeft twee jaar volledige garantie op elke LPG-installatie en sluit daarmee aan op de standaard fabrieksgarantie van Renault.

Renault Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!