19 oktober 2005
 

Daihatsu

Vier Daihatsu studiemodellen op Tokyo Motor Show

19 oktober 2005 | Daihatsu zal op de Tokyo Motor Show een groot aantal concept cars presenteren. Vier studiemodellen zullen als wereldpremiere aan het publiek getoond worden: de UFE-III (Ultra Fuel Economy), Esse, Costa en SK-Tourer.

De derde generatie van het hybride studiemodel UFE is voorzien van twee elektromotoren en een direct ingespoten 660cc driecilinder motor. Het model biedt plaats aan drie personen, waarbij de bestuurder voorin plaatsneemt en de twee passagiers achterin zitten. De UFE weegt 440 kilogram en weet een brandstofverbruik van slechts 1,4 liter op 100 kilometer te bereiken.

Daihatsu

De naam "Esse" staat voor "essence" en daarmee voor de essentiele eigenschappen van een compacte auto: "Ecological, Simple, Smart and Easy". Het design van de Esse is eenvoudig en tijdloos. De Esse wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 660 cc driecilinder motor.

De naam Costra geeft aan (Costa betekent kust in het Spaans), dat deze auto zeer geschikt is om even weg te komen uit het alledaagse leven. De Costa is een halfopen vierzitter met een speels ontwerp. De auto wordt permanent op vier wielen aangedreven, waardoor deze op verschillende terreinen inzetbaar is. De Costa is voorzien van een 660 cc turbomotor.

Daihatsu

SK-Tourer is een compacte reisauto heeft een dynamisch, gestroomlijnd uiterlijk en een comfortabel interieur van hoge kwaliteit. Ook de SK-Tourer wordt door een 660 cc turbomotor.

Daihatsu Daihatsu
 
Websitewww.daihatsu.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!