17 oktober 2005
 

Hummer

GM Foundation schenkt 72 Hummers

17 oktober 2005 | Afgelopen week hebben Hummer en het Amerikaanse Rode Kruis een samenwerkings-overeenkomst aangekondigd waarbij Hummer in totaal vier miljoen dollar aan het Rode Kruis schenkt in de vorm van auto's en een financiele donatie. De schenking verloopt via de GM Foundation en nog deze maand worden de eerste vier Hummers H3 overhandigd om ingezet te worden in de door de orkanen Katrina en Rita zwaarst getroffen gebieden.

Tot 2010 doneert Hummer in totaal 72 Hummer modellen aan het Amerikaanse Rode Kruis, varierend van de Hummer H1 en H2 tot aan de zojuist geintroduceerde Hummer H3. De eerste zes auto's worden deze maand nog ingezet voor de Rode Kruis posten in New Orleans en Baton Rouge (Louisiana), Biloxi (Mississippi), Houston (Texas) en het hoofdkantoor van het Amerikaanse Rode Kruis in Washington.

Hummer

Naast de autos zal de GM Foundation gedurende zes jaar ieder jaar een bedrag van 100.000 dollar schenken, waarmee het Rode Kruis zelf middelen kan aanschaffen om snel op noodsituaties te kunnen reageren. De overeenkomst is een logisch vervolg op de reeds jarenlange samenwerking tussen General Motors en het Rode Kruis.

"Wij zijn bijzonder verheugd om met Hummer en de GM Foundation deze nieuwe overeenkomst aan te gaan", zegt Marscha J. Evans, president en CEO van het Amerikaanse Rode Kruis. "De steun die we in het verleden al van GM mochten ontvangen was fantastisch. Maar met deze nieuwe autos en de financiele ondersteuning kunnen we het Rode Kruis en onze locale vestigingen nog beter inrichten om snel en accuraat op levensbedreigende crisissituaties te kunnen reageren".

Hummer
 
Websitewww.hummereurope.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!