13 oktober 2005
 

Renault

Renault presenteert nieuw assortiment Euro 4 dieselmotoren

13 oktober 2005 | Renault heeft nieuwe technieken ontwikkeld met het oog op 1 januari 2006, de datum waarop de Euro 4 emissienorm van toepassing wordt voor de meeste personenauto's en nieuwe bedrijfswagens. Deze innovaties beperken de uitstoot van koolstofmonoxide (CO), onverbrande koolwaterstoffen (HC), stikstofoxiden (NOx) en de deeltjes van dieselmotoren.
Renault

Voor het nieuwe dieselmotorengamma van Renault zijn de beste technische oplossingen gebruikt: een turbo met variabele geometrie, elektronisch geregelde en gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR), een verhoogde inspuitdruk (Common Rail 1.600 bar), piezo-elektrische multi-inspuiting (tot 5 inspuitingen per cyclus), een verbeterde verbrandingskamer en een roetfilter met periodieke chemische zuivering (FAP).

Renault

Renault komt aan het einde van dit jaar met vernieuwde aandrijfgroepen die allemaal aan emissienorm Euro 4 voldoen. De drie meest ingrijpende vernieuwingen zijn:

  • De introductie van een nieuwe 2.0 dCi motor, voorzien van de laatste technische snufjes. Deze motor is leverbaar met twee vermogens en biedt met de 175 pk (127 kW) versie met roetfilter met periodieke chemische zuivering het hoogste rendement in deze klasse. Hij is leverbaar op de nieuwe Laguna. De 175 pk-versie zal in het eerste kwartaal van 2006 beschikbaar zijn.
  • De 130 pk (96 kW) versie van de 1.9 dCi motor. Deze motor beschikt over een roetfilter met periodieke chemische zuivering en is sinds september leverbaar op de Megane, de Scenic, de Grand Scenic en sinds oktober op de nieuwe Laguna. Deze versie kan in de nieuwe Laguna tevens gekoppeld worden aan de pro-actieve automatische versnellingsbak met sequentiele bediening (DPO).
  • De 1.5 dCi 105 pk (78 kW) motor is gekoppeld aan de recente handgeschakelde 6-versnellingsbak, profiteert van de nieuwste dieseltechnieken. Hij is leverbaar op de Modus, de Megane, de Scenic, de Grand Scenic en de Clio III.
Renault Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!