5 oktober 2005
 

Mazda Senku

Wereldpremiere Mazda Senku op 39e Tokyo Motor Show

5 oktober 2005 | In navolging van de Wereldpremiere van de Mazda Sassou op de onlangs gehouden IAA in Frankfurt zal Mazda op de komende Tokyo Motor Show een nieuwe conceptcar onthullen. De Mazda Senku beleeft op de 39e editie van deze autobeurs zijn Wereldpremiere, naast de bijna productierijpe MX-Crossport, die voor de eerste keer in Japan te zien zal zijn.

De Mazda Senku is een vierzits sportauto met rotatiemotor. Senku is Japans voor pionier, wat in dit geval met name slaat op de pioniersfunctie die Mazda vervult als het gaat om de rotatiemotor. De conceptcar geeft de richting aan die Mazda voor ogen heeft met vierzits sportauto's voor ervaren rijders.

Mazda Senku

De auto laat volgens Mazda ook zien wat het merk bedoelt met Zoom-Zoom rijeigenschappen. Daarbij is vooral rekening gehouden met de toenemende vraag naar meer milieuvriendelijke en veiligere auto's en met de steeds specifiekere wensen van de klant in deze veranderende samenleving. De auto heeft een extra lange wielbasis, minimale overhangen, een uniek design dat geaccentueerd wordt door grote wielen en het ontbreken van storende ornamenten en is voorzien van grote elektrisch bedienbare portieren.

Een ander model op de stand van Mazda is een Mazda RX-8 met waterstof-rotatiemotor, die inmiddels geschikt is voor gebruik en in de toekomst voor normale productie.

Mazda Senku
 
Websitewww.mazda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!