2 oktober 2005
Volkswagen Golf V

Volkswagen Golf V

Volkswagen voorziet Golf R32 van USB-aansluiting

2 oktober 2005 | De op de IAA in Frankfurt gepresenteerde Eos en Golf R32 zijn de eerste modellen van Volkswagen die voorzien zijn van een universele USB-aansluiting. Dat maakt het mogelijk om in de auto te luisteren naar muziek die op USB-sticks of andere datadragers is opgeslagen.

De USB-aansluiting bevindt zich in de middenarmsteun van de Eos en de Golf R32. Door daarop een USB-stick, een MP3-speler of een andere datadrager aan te sluiten, is het eenvoudig mogelijk om vele duizenden muziekbestanden in de auto af te spelen. De USB-voorbereiding kan vanaf december als alternatief voor de CD-wisselaar in de Golf, Golf Plus en Touran worden besteld. In 2006 is deze optie ook voor andere modellen beschikbaar.

Volkswagen Golf V

Om muziek (MP3 behoort uiteraard tot de ondersteunde bestandsformaten) vanaf een opslagmedium af te spelen, volstaat het aansluiten ervan op de USB-poort in de armleuning. Compacte datadragers als USB-sticks kunnen rechtstreeks worden aangesloten, terwijl voor sommige grotere apparaten een kabel nodig is. Zodra de CD-speler van het audiosysteem wordt ingeschakeld, herkent deze de aanwezigheid van de externe datadrager. In het display van het audio- of navigatiesysteem worden opgeslagen gegevens als de titel van het nummer zichtbaar gemaakt. Bovendien toont de timerfunctie de speeltijd. Diverse functies zoals vooruitspoelen, shuffle, play en zoeken, zijn te activeren via de corresponderende toetsen van de CD-speler. Bij het uitschakelen onthoudt het audiosyteem waar de muziek is gestopt; bij opnieuw inschakelen wordt het desbetreffende nummer vanaf het onderbrekingsmoment afgespeeld.

Ook aan de eigenaren van een Apple iPod is gedacht. Zij hebben normaalgesproken een probleem door de Apple beveiliging, maar voor hen heeft Volkswagen een speciale aansluiting ontwikkeld, zodat ook zij hun MP3-speler onderweg kunnen gebruiken.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!