1 oktober 2005
 

Renault Twingo (1993 - 2007)

Renault levert gelimiteerde versie van Twingo

1 oktober 2005 | Renault breidt de Twingo-familie uit met een nieuwe telg: de Twingo Emotion. Deze vrolijke compacte hatchback wordt in een gelimiteerde serie geproduceerd en is voorzien van een aantal extra's, waaronder elektrische stuurbekrachtiging, airconditioning en een Radio Renault met cd-speler. De Twingo Emotion is er voor € 9.995,-.

Twaalf jaar na zijn oorspronkelijke introductie heeft de Twingo nog steeds een sterke positie in de klasse van kleine hatchbacks. Dit succes dankt de Twingo onder meer aan zijn sympathieke uiterlijk en zijn compacte carrosserie. Ondanks de bescheiden buitenafmetingen biedt het interieur van de Twingo ruim plaats aan vier volwassenen.

Renault Twingo (1993 - 2007)

Het uitrustingsniveau van de Twingo Serie Limitee 'Emotion' is gebaseerd op dat van de Twingo Authentique en omvat diverse praktische voorzieningen, zoals elektrisch bedienbare ramen, een verschuifbare en in delen neerklapbare achterbank, zonwerend glas en 14-inchwielen. Ook een antiblokkeer-remsysteem behoort tot de standaarduitrusting. Tot de uitrusting van de Emotion behoren tevens extra's als een elektrische, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en een Radio Renault met cd-speler en bediening op het stuurwiel. Het vermogen van deze audio-installatie is 2 x 15 watt. En of dat nog niet genoeg is, profiteert de koper van deze Serie Limitee Emotion' ook van de tijdelijke actie voor een gratis airconditioning.

Het kleurrijke karakter van de Twingo Emotion wordt weerspiegeld door het kleurenpalet dat acht sprankelende kleuren omvat. De kleur Blanc Glacier is aangevuld met Live Pastel, Bleu Myosotis en Noir Opaque. De metallic lakken zijn Gris Boreal, Rouge Cerise, Vert Saule en Bleu Nautilus. Alle lakken zijn voorzien van een blanke vernislaag, de bumpers zijn in de kleur van de carrosserie gespoten. De Twingo Serie Limitee 'Emotion' is bovendien uitgerust met beschermstrips op de flanken. Daarbij zijn de stoelen voorzien van de kleurrijke ABC-stof en zijn de ventilatieknoppen uitgevoerd in Aqua Translucide, zodat ze bij de rest van het interieur passen.

Renault Twingo (1993 - 2007)

De Twingo Serie Limitee 'Emotion' is er in twee motorvarianten. Zo is er een 1.2-litermotor met acht kleppen die 60 pk levert. Voor liefhebbers is er ook een 75 pk sterke 1.2-litermotor met 16 kleppen. Met deze motor is de Twingo goed voor een topsnelheid van 168 km/uur. Beide motoren halen een gecombineerd verbruik van 5,8 liter/100 km.