1 oktober 2005
 

Ferrari 612 Scaglietti

Twee Ferrari Scaglietti's bereiken in Tibet een hoogte van meer dan 5.200 meter

1 oktober 2005 | Bij Guinness World Records is het verzoek ingediend om de prestatie van twee Ferraris Scaglietti, die recent meededen aan de Tour of China, te registreren. Het is de eerste keer dat een standaard, tweewielaangedreven productieauto een hoogte van 5.231 meter heeft weten te bereiken. De auto's reden door de Tanggulashanberg over de grens tussen Tibet en China.

De auto's, die werden bestuurd door internationale journalisten, bereikten de hoogte redelijk eenvoudig. Ondanks het lage zuurstofgehalte en de matige kwaliteit van de brandstof ter plaatse wisten de Ferrari 5,7-liter V12 motoren, zonder dat technische aanpassingen nodig waren, de top te bereiken.

Ferrari 612 Scaglietti

De tocht kruiste onder andere het Tibetaans plateau, één van de meest geisoleerde regio's in de wereld. De auto's reden duizenden kilometers op een hoogte boven de 3.000 meter, van Lhasa, de belangrijkste stad van Tibet en de vroegere woonplaats van de Dalai Lama. In Lhasa werd het team verwelkomd door meer dan 200 enthousiaste kinderen van een locale school, die boeken, schoolattributen en speelgoed ontvingen. Het helpen van noodlijdende scholen is onderdeel van het Tour of China-programma.

De Tour ging van start op 29 augustus vanuit Shanghai en gaat nu richting Gobi Desert. Onderweg wordt Kashi (Kaxgar) gepasseerd, bekend om de belangrijke zijdemarkt, die dateert uit de dagen van Marco Polo.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!