21 september 2005
 

Saab 9-7X

Saab 9-7X komt naar Nederland

21 september 2005 | Tijdens de internationale New York Motor Show toonde Saab de fonkelnieuwe Saab 9-7X, de eerste SUV van het merk uit Zweden. De 9-7X werd direct al positief ontvangen door zowel het publiek als de Saab-dealers. Saab importeur A.I.M. heeft derhalve na uitgebreid onderzoek besloten de 9-7X in Nederland op de markt te brengen. Eind 2005 zal de Saab 9-7X SUV dan ook bij de Nederlandse Saab dealers in de showroom staan.

Colin Ouwerling, Marketing Manager van de Nederlandse Saab importeur: "De nieuwe Saab 9-7X is in eerste instantie voor de Amerikaanse markt ontwikkeld, maar inmiddels is er ook een Europese versie met een bijbehorende Europese aanpassing wat betreft de homologatie. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat het Saab leveringsprogramma met dit nieuwe SUV-model is uitgebreid en dat wij een voor ons nieuw, belangrijk marktsegment, dat voortdurend groeit, kunnen betreden."

Saab 9-7X

De volledig nieuwe 9-7X SUV beschikt over de unieke Saab kenmerken, zoals de onderscheidende Scandinavische vormgeving van zowel het exterieur als het interieur, opmerkelijke stijlvormen, veiligheid en kwaliteit. Uiteraard, geheel in de Saab traditie bevindt zich het contactslot in de middenconsole.

Tot de standaarduitrusting behoren: een automatische transmissie, ESP, een luchtgeveerde achteras met niveau regeling, zij- en gordijnairbags, lederen stoelbekleding, 18-inch licht aluminium velgen, metallic lak en een elektrisch schuifdak. De specifieke Saab-afstelling van het onderstel zorgt voor sportieve rijeigenschappen en claimt veel rijplezier. Voor de aandrijving is er keuze uit een 290 pk sterke 4.2-liter in lijn zescilinder motor of een krachtigere V8 5.3-liter krachtbron van 300 pk.

Saab 9-7X

De Saab 9-7X wordt gebouwd in de Moraine fabriek van General Motors in Ohio. De zescilinder zal ongeveer 64.990 euro gaan kosten, voor de V8 moet 68.990 worden neergeteld.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!