13 september 2005
 

DriveZone

Rijsimulatorcentrum opent in ROC van Amsterdam

13 september 2005 | DriveZone opent in samenwerking met ROC van Amsterdam een nieuw simulatorcentrum. Het centrum is het tweede in de reeks van 26 die in de komende drie jaar zullen worden geopend.

Na het Zadkine College in Rotterdam, is het ROC van Amsterdam de volgende school die het belang ziet van het halen van het rijbewijs B binnen de school. Directeur Contractactiviteiten ROC van Amsterdam, Jos Kelbling: "Onze scholieren vergroten met een rijbewijs hun kansen aanzienlijk op de arbeidsmarkt".

DriveZone

Het simulatorcentrum is gevestigd in het gloednieuwe gebouw van het ROC aan de Tempelhofstraat in het Amsterdamse Teleportgebied. Jongeren kunnen hier al voor hun 18e verjaardag veilig en snel aan hun rijopleiding beginnen. Met technologie uit de computergamingwereld en een scherm dat 270-graden zichtveld bestrijkt, leren jongeren de basisbeginselen van het autorijden. De simulatorlessen richten zich met name op voertuigbediening en -beheersing. Het tweede deel van de opleiding gebeurt in de praktijk met lesauto's van aangesloten rijscholen.

Deze nieuwe methode claimt een effectievere en daarmee goedkopere rijopleiding. Om deze rijsimulator snel en breed beschikbaar te maken, gaat DriveZone in de komende drie jaar een landelijk netwerk van simulatorcentra opzetten.

DriveZone DriveZone
 
Websitewww.drivezone.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!