31 augustus 2005
 

Isuzu

Nieuwe importeur voor Isuzu in Nederland

31 augustus 2005 | Isuzu, een Japanse fabrikant van pick-ups en vrachtwagens, alsmede een van de allergrootste producenten van dieselmotoren ter wereld, heeft een nieuwe import-organisatie voor de Benelux. De Nederlandse vestiging van Isuzu Benelux NV is gevestigd in Veenendaal.

Pick-ups zijn in bepaalde landen een geliefd en gewaardeerd vervoermiddel en door onder meer het flink toegenomen comfort van de moderne pick-ups hebben de moderne versies een eigen marktsegment gecreeerd, dat ligt tussen de basis pick-ups en de luxe SUV's. Voor diverse automobilisten is de pick-up dan ook een uiterst zinvol alternatief voor de duurdere SUV. Op die trend speelt Isuzu in met haar fonkelnieuwe Rodeo-serie. De Rodeo is volgens Isuzu zowel een avonturier als een werkpartner.

Isuzu

In eerste instantie biedt Isuzu Benelux de Rodeo pick-ups aan in negen verschillende versies, beginnend met de single cab (met twee zitplaatsen), gevolgd door de extended cab (extra ruimte achter) en de dubbel cab, met plaats voor vijf inzittenden. Ook op technisch gebied biedt Isuzu veel keuze, zoals twee- of vierwielaandrijving en een turbodieselmotor met intercooler van 2,5 liter of 3,0 liter. De Isuzu Rodeo heeft een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar in de luxe LS-versie is hij ook verkrijgbaar met een viertraps automatische versnellingsbak. De 3.0-liter turbodieselmotor heeft een trekvermogen van drie ton.

Na de opstartperiode van september tot einde dit jaar zal Isuzu Benelux volgend jaar volledig operationeel zijn. Walter Smet, Marketing & Network Manager: "Wij hebben de afgelopen maanden sinds het Brusselse Autosalon benut om de eerste contacten te leggen met prospect dealers in Nederland en met verschillende dealerbedrijven zijn wij mondeling al tot overeenstemming gekomen. In de loop van het najaar zullen vervolgens de contracten worden besproken en afgerond. Het Isuzu distributienetwerk zal voor de N-series bestaan uit een professioneel dealernetwerk dat de twaalf provincies bestrijkt met voor de N-series, de voorkeur voor echte truckdealers. De Isuzu Rodeo zal verkrijgbaar zijn bij een distributienetwerk van gespecialiseerde dealers met een landelijke dekking".

Isuzu
 
Websitewww.isuzu.nl
Deel via