25 augustus 2005
 

Cadillac

Cadillac & Corvette Europe presenteert primeurs naast klassiekers

25 augustus 2005 | Dit jaar speelt Cadillac & Corvette Europe een hoofdrol tijdens het Concours d'Elegance in de tuinen van Paleis Het Loo. Als hoofdsponsor van het grootste en meest prestigieuze klassieke auto evenement in ons land presenteert de Europese Cadillac- en Corvette organisatie op 3 en 4 september naast een verzameling Corvettes en Cadillacs ook twee Nederlandse primeurs. Het betreft de Cadillac BLS en de Corvette Z06.

Vanzelfsprekend staan tijdens het 6e Concours dElegance Paleis Het Loo in het eerste weekeind van september gerestaureerde klassieke automobielen centraal. In een van de drie speciale thema presentaties draait alles om Corvettes die zijn geproduceerd tussen de jaren 1953 en 1967. Op het concoursterrein bij Apeldoorn zijn daarvan prachtige voorbeelden te zien. Corvettes uit de jaren 1954, 1959 en 1960, maar ook Corvettes Stingray uit de jaren 1962, 1964 en 1966.

Cadillac

Cadillac & Corvette Europe toont ook de actuele modellen van het Amerikaanse merk en de beide representanten van de zesde Corvette generatie. Tussen deze iconen van de Amerikaanse automobielindustrie zijn zelfs twee primeurs te noteren. Nog niet eerder waren de nog te lanceren Cadillac BLS en de Corvette Z06 in ons land te zien. Een week voordat de compleet nieuwe Cadillac zijn publiekspresentatie viert (tijdens de IAA autotentoonstelling van Frankfurt), kunnen de autoliefhebbers in ons land al aan het nieuwe ontwerp proeven.

De beide andere speciale thema collecties tijdens dit unieke Concours d'Elegance zijn Grandes Limousines tot 1914 en Selection Bugatti Type 57/S. Vanzelfsprekend is er in en om de paleistuinen veel meer te zien en te doen. Naast het enorme aanbod aan klassieke automobielen kunnen de bezoekers onder andere terecht in een Shopping Arcade, waar kunst, boeken, automobilia en mode wordt getoond.

Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via