1 augustus 2005
 

Land Rover

Eerste Land Rover officieel op koolzaadolie

1 augustus 2005 | Met een ombouw naar het rijden op koolzaadolie is de dieselmotor de schoonste krachtbron geworden, die zelfs de, nu nog niet verplichte, Euro-5 norm met glans haalt. "P.P.O." gewonnen uit zuivere plantaardige koolzaadolie en te gebruiken als vervangende brandstof voor dieselmotoren, biedt naast een groot aantal andere voordelen allereerst een gesloten CO2 kringloop, d.w.z. een absoluut CO2 neutrale verbranding.

Een koolzaadplant heeft voor het groeiproces evenveel kooldioxide nodig als door verbranding (aan emissies via de uitlaat van de auto) vrijkomt. Het voegt dus geen nieuwe CO2 toe aan de atmosfeer en draagt dus bij aan het terugdringen van CO2 emissies, waar wereldwijd grote klimatologische veranderingen door ontstaan (global warming/broeikaseffect). Bovendien is de brandstof nagenoeg "zwavelvrij", terwijl zwavel in minerale brandstoffen de veroorzaker is van een deel van de z.g. "zure regen". Ook wordt door de struktuur van de brandstof het aantal roetdeeltjes, welke anders bij gebruik van dieselolie bij verbranding vrij komen, met tenminste 50% gereduceerd.

Land Rover

A&G Land Rover Unlimited is een gecertificeerd ombouwstation voor personenautos in Nederland en heeft inmiddels twee Land Rover Discoverys omgebouwd naar koolzaadolie. De auto's rijden geruislozer op deze nieuwe brandstof en zijn zuiniger. Ook heeft de motor meer vermogen gekregen. Via deze officiele ombouw krijgt de eigenaar van de auto tevens een accijnsvrijstelling en daarmee is het rijden op koolzaadolie legaal geworden. De kosten van de ombouw zijn volgens A&G gemiddeld binnen twee jaar terugverdiend en dat wordt met de stijgende brandstofprijzen voor diesel alleen maar beter. www.landrover-unlimited.com

Land Rover
 
Websitewww.landrover-unlimit
Deel via