30 juli 2005
 

Volvo

Volvo introduceert de Digital Jukebox

30 juli 2005 | Stond Volvo al bekend vanwege zijn audiosystemen van superieure kwaliteit, onlangs is het programma uitgebreid met een digitale MP3-speler die volledig in het bestaande systeem is geintegreerd. Bestuurders van de Volvo's S60, V70, S80 en XC70 kunnen met de Digital Jukebox hun thuis gedownloade muziek voortaan op digitale kwaliteit in hun auto beluisteren.

De MP3-speler is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij en in rap tempo heeft hij de discman tot een relikwie uit een ver verleden gebombardeerd. De MP3-speler heeft dan ook veel voordelen. In een handomdraai kan een grote hoeveelheid muziek van de computer naar het draagbare audioapparaat worden overgebracht. Om ook in de auto optimaal van de MP3's te profiteren, brengt Volvo nu de Digital Jukebox op de markt.

Volvo

De Digital Jukebox is ontwikkeld in samenwerking met PhatNoise en wordt volledig in de bediening van het audiosysteem van de auto geintegreerd. Het bestaat uit drie componenten: de Digital Jukebox, het DMS-geheugen en een docking station. Eerstgenoemde wordt in de bagageruimte van de auto geinstalleerd; het DMS-geheugen wordt gebruikt voor het opslaan van muziekbestanden van bijvoorbeeld een cd of computer. Dit geheugen heeft een capaciteit van 20 GB, vergelijkbaar met maximaal 500 uur muziek in MP3-formaat of met 400 cd's. Het docking station tot slot dient om muziek van de computer naar het DMS-geheugen over te brengen. Dit downloaden gaat via een USB-aansluiting tussen de computer en het docking station.

Uniek voor de Digital Jukebox is de veilige manier waarop de bestuurder zijn muziek kan selecteren en beluisteren. Het werkt in principe hetzelfde als een externe cd-wisselaar en de bediening gebeurt dan ook via de knoppen van het bestaande audiosysteem. Het zoeken van muziekbestanden wordt daarnaast vergemakkelijkt door diverse gesproken meldingen, zoals de naam van de gekozen artiest. Deze meldingen zijn beschikbaar in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. De jukebox ondersteunt verder verschillende gecomprimeerde muziekformats en via de meegeleverde Music Manager kunnen muziekbestanden worden georganiseerd. De Volvo Digital Jukebox is leverbaar vanaf € 799,- inclusief inbouw en montage.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via