16 juli 2005
 

Seat

Nieuwe designer bij Seat

16 juli 2005 | De gerenommeerde Belgische autodesigner Luc Donckerwolke wordt vanaf september Director Design bij Seat. Hij vervangt Walter deSilva en zal verantwoordelijk zijn voor het Spaanse Seat Design Center. De benoeming van Donckerwolke is een aanwinst voor Seat.

Luc Donckerwolke is afkomstig van sportwagenmerk Lamborghini, waar hij sinds 1998 als Head of Design onder meer de spectaculaire Murcielago, de Gallardo en de Murcielago Roadster ontwierp. Hij vervangt Walter deSilva als Directeur Design bij Seat, een functie die deSilva combineerde met zijn werk als Head of Design van de Audi Merken Groep.

Seat

Donckerwolke is vanaf september verantwoordelijk voor het Spaanse Seat Design Center en zal zich bezighouden met het ontwerpen van spannende nieuwe Seats. Momenteel is Steve Lewis nog actief als leidinggevende bij het Design Center, maar Lewis zal met de komst van Donckerwolke een nieuwe carriere starten binnen de Audi Merken Groep.

Volgens Walter deSilva, is de benoeming van Donckerwolke een aanwinst voor Seat: "Met de aanstelling van Luc versterken en benadrukken we de overtuiging dat design een van de kernwaarden is voor de ontwikkeling en de koers van Seat. De wisselwerking tussen Lamborghini en Seat op het gebied van design benadrukt ook de synergie en het hoge samenwerkingsniveau tussen deze merken. Seat, Audi en Lamborghini vormen sinds 2002 samen de Audi Merken Groep, de sportieve tak van de Volkswagen Groep".

Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!