12 juli 2005
 

BMW

Roetfilter standaard op iedere nieuwe BMW

12 juli 2005 | Vanaf 1 oktober levert BMW al zijn dieselmodellen met standaard roetfilter. Zoals Dr. Helmut Panke, voorzitter van de Raad van Bestuur van de BMW Group, onlangs vertelde aan een groep journalisten, zal BMW een van de eerste fabrikanten zijn die de komende herfst roetfilters beschikbaar heeft voor alle modelseries.

In maart 2004 - voordat de huidige discussie rond de EU-regelgeving over fijne deeltjes begon - installeerde BMW als eerste fabrikant standaard al een nieuw type roetfilter op de BMW 5 Serie modellen. Voor de eerste keer was er bij BMW op grote schaal een klantvriendelijk systeem beschikbaar dat geen service behoeft gedurende de levensduur van de auto, dat functioneert zonder toevoeging van additieven, dat het brandstofverbruik niet verhoogt en dat niet vraagt om een speciale motoroliekwaliteit.

BMW

BMW heeft het gebruik van deze duurzame filtertechnologie ondertussen consequent uitgebreid, waardoor BMW Group Nederland vanaf 1 oktober 2005 alle diesels standaard van een roetfilter kan voorzien.

Ook is er goed nieuws voor de montage achteraf. Vanaf de herfst van 2005 wil BMW ook sets voor montage achteraf gaan aanbieden voor veel van de huidige en vroegere modelseries die nog niet voorzien zijn van zo'n filter. Inclusief de meeste modellen van de vorige 3 Serie.

BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!