27 juni 2005
 

Cadillac STS

Cadillac STS wint Auto Interiors Award

27 juni 2005 | De gloednieuwe Cadillac STS heeft de titel "Interior of the Year" gewonnen. De STS was genomineerd door het Amerikaanse tijdschrift Wards Auto World. De jury bestond uit meer dan tachtig journalisten en 900 leidinggevenden uit de auto-interieursector. Uiteindelijk werden dertien auto's en tien trucks (waartoe in de VS onder andere grote pick-ups horen) genomineerd voor de Interior of the Year awards.

De Auto Interiors Show is 's werelds grootste jaarlijkse evenement voor interieurspecialisten. Er komen duizenden professionals op af, die kunnen kennismaken met de nieuwste producten, componenten en technieken uit de wereld van de auto-interieurs.

De Cadillac STS Elegance beschikt over een interieur met aluminium afwerking van de console en het instrumentenpaneel. Voor de Launch Edition zijn twee kleuren hout beschikbaar. Het STS-interieur is verder te voorzien van Tuscany lederen stoelbekleding, stoelverwarming en ventilatie, een Bose 5.1 audio-installatie en een verstelbaar vierkleurenscherm voor het navigatiesysteem.

Cadillac STS

"Geheel in lijn met onze doelstelling voor de STS wilden we ook in het interieur de juiste balans vinden tussen een uitstraling die luxe en prestaties benadrukt", aldus David Leone, hoofd auto-ontwikkeling bij Cadillac. "We hebben er een aantal high-tech elementen in verwerkt. Verder is het interieurdesign modern en uitnodigend. De award die we nu hebben gewonnen en de reacties van de media en klanten op de STS zijn voor ons een teken dat we erin geslaagd zijn die juiste balans te vinden".

Met de nieuwe STS keert voor het eerst in bijna 25 jaar achterwielaandrijving terug in dit Cadillac-model. De nieuwe STS is sinds mei leverbaar in Europa, zowel met V6- als met V8-motor. Op de IAA in Frankfurt zal dit najaar de STS-V voor het eerst in Europa worden getoond.