15 juni 2005
 

Ferrari

FXX transformeert trouwe Ferrari-relaties tot testrijders

15 juni 2005 | Ferrari heeft voor haar meest toegewijde en gepassioneerde clientele een samenwerkingsprogramma ontwikkeld rond het FXX prototype. De FXX is de meest geavanceerde GT die ooit in Maranello werd ontworpen en het is zijn missie om Ferrari's meest trouwe relaties te transformeren tot echte testrijders voor het merk met het steigerende raspaard.

De overvloed aan data en ervaringen die gedurende dit zeer speciale programma worden opgedaan is belangrijk voor Ferrari. Zo wordt de feedback van deze niet-professionele testrijders vergeleken met en aangevuld door commentaren van Michael Schumacher, Rubens Barrichello en Ferrari's eigen professionele testrijders.

Ferrari

Iedere trouwe relatie die zich opgeeft voor het FXX project, door een van de ongeveer 20 te produceren auto's te kopen, gaat daadwerkelijk deel uitmaken van Team Ferrari. Daarbij worden zijn rijervaringen achter het stuur van de nieuwe auto nauwkeurig gevolgd door techneuten en specialisten van Ferrari.

Het prototype vormt de basis waarop de specificaties voor toekomstige, extreme modellen worden opgebouwd. De auto is niet gehomologeerd voor het gebruik op de openbare weg en wordt ook niet voor de autosport ingezet. De FXX wordt alleen exclusief op het circuit gebruikt als onderdeel van een speciaal en doorlopend R&D-programma, waarvan deze eerste groep van relatietestrijders deel uitmaakt.

Ferrari

De FXX wordt aangedreven door een 6.262 cc V12 krachtbron die er ruim 800 pk bij 8.500 tpm uit weet te persen. Zijn versnellingsbak is het resultaat van de opgedane ervaringen in de Formule 1 en zorgt voor schakeltijden die onder de 100 milliseconden liggen. Dat is bijna net zo snel als de F1 monopostos, die op dit moment het absolute summum van de technologische mogelijkheden vormen.

Het aerodynamische design van de FXX is eveneens innovatief, omdat het heeft geleid tot een ontwerp dat 40% meer downforce levert dan ooit tevoren werd gerealiseerd. Bovendien is het mogelijk om de verstelbare spoiler van de FXX aan te passen aan alle specifieke circuitomstandigheden.

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via