3 juni 2005
 

Chevrolet (USA)

Nieuwe Corvette Convertible debuteert in Nederland

3 juni 2005 | Na het debuut van de Corvette Coupe enige maanden geleden, maakt de Corvette Convertible nu voor het eerst zijn opwachting in Nederland. Het is de zesde generatie van de ultieme Amerikaanse sportwagen. De nieuwe Corvette Convertible beschikt over een elektrisch bedienbare softtop en evenaart de Coupe op het vlak van rij-eigenschappen en uitrusting.

De nieuwe Corvette Convertible is standaard uitgerust met een 6.0 V8-motor. Hij levert een maximum vermogen van 297 kW (404 pk) en een koppel van 546 Nm. Dat vertaalt zich in een topsnelheid van 300 km/h en de 4,3 seconden die volstaan voor de sprint van 0 naar 100 km/h. Voor een optimale sportieve rij-ervaring wordt de Corvette in Europa standaard voorzien van het Z51 Performance Pakket. Dit omvat sportief afgestelde schokdempers en vering, grotere stabilisatorstangen en grotere geventileerde schijfremmen. De drie dynamische rijhulpsystemen (antiblokkeerremsysteem, tractiecontrole en Active Handling) werken samen. De rijhulpsystemen gebruiken gemeenschappelijke sensoren voor de stuurhoek, de wielsnelheid en de versnelling/vertraging in alle richtingen.

Chevrolet (USA)

De nieuwe Corvette Convertible beschikt over een elektrisch bedienbare softtop. Een druk op de knop volstaat om de hele cyclus in 18 seconden te voltooien. Dankzij de vijfdubbel gelaagde kap behoudt de auto zijn luchtweerstand en de stilte in het interieur.

De Corvette C6 Convertible krijgt een complete uitrusting mee. Hij is voorzien van lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen, een handgeschakelde zes versnellingsbak, toegang tot de auto en openen van deuren zonder sleutel, een startknop, Xenon verlichting, een uitgebreide geluidsinstallatie met 7 premium Bose speakers, tractie controle en elektronisch stabiliteit systeem. Tevens standaard op de Convertible is het Luxury Pack, bestaande uit o.a. verwarmbare stoelen, elektrisch verstelbare stuurkolom, en Head-Up Display (HUD). Door het HUD ziet de bestuurder in zijn voorruit gegevens over de auto, zoals bijvoorbeeld de rijsnelheid. Een extra toepassing is de g-kracht meter die per bocht de maximaal gehaalde g-kracht meet en deze via het HUD aan de bestuurder doorgeeft.

Chevrolet (USA)

Alle modellen worden gebouwd in de Bowling Green fabriek in het Amerikaanse Kentucky. De Corvette Convertible is in Nederland verkrijgbaar vanaf 99.950 euro.

Chevrolet (USA) Chevrolet (USA)
 
Websitewww.corvette-europe.c
Deel via