26 april 2005
 

Cadillac DTS

Cadillac presenteert nieuwe DTS

26 april 2005 | Cadillac zet zijn productoffensief voort met de DTS, de jongste loot aan de Cadillac-stamboom. Ten opzichte van zijn voorganger de DeVille belooft DTS meer luxe, comfort en veiligheid. Ook het exterieur en interieur van deze nieuwkomer zijn vernieuwd.

De DTS biedt elke inzittende een veel ruimte dankzij de lengte van bijna 5,30 m en de wielbasis van 2,93 m. De carrosserie heeft dezelfde lijnvoering als de andere modellen van Cadillac, met verticaal gearrangeerde koplampen en achterlichten, de geblokte grille en scherpe vouwen over de motorkap. Het maakt de DTS onmiddellijk herkenbaar als lid van de nieuwe generatie Cadillacs. Het nieuw ontworpen dashboard is lager dan voorheen en heeft een geintegreerde middenconsole met analoog uurwerk.

De DTS is leverbaar met twee versies van de 4.6 liter Northstar V8 motor, die beide gekoppeld zijn aan een GM Hydramatic viertrapsautomaat. De eerste variant levert 202 kW/275 pk. Het alternatief is een sterkere uitvoering met een die zijn vermogen van 213 kW/290 pk bij een hoger toerental (6700 tegenover 6500 t.p.m.) afgeeft.

Cadillac DTS

Een uitgebreid pakket elektronische systemen moet voor een comfortabele en stabiele wegligging garanderen: vierkanaals ABS en Brake Assist, StabiliTrak stabiliteitscontrole en Magnetic Ride Control. Grote 17- of 18-inchwielen bieden plaats aan remschijven met een diameter van 323 mm. De DTS beschikt over een omvangrijke comfortuitrusting zoals adaptieve cruise control, DVD navigatiesysteem en een airconditioning met drie zones. Een opvallend item is de afstandsbediening met Adaptive Remote Start. Die stelt de bestuurder in staat om de motor op afstand te starten, zodat het interieur verwarmd of gekoeld wordt volgens de voorkeursinstellingen die in de sleutel zijn opgeslagen.

Cadillac toonde de DTS onlangs op de autoshow van New York, de stad met het grootste aantal limousines ter wereld. Tegelijk met de reguliere DTS verscheen de DTS Executive Limousine. Deze heeft een wielbasis die met 178 cm verlengd is ten opzichte van die van de standaard DTS. De zes achterpassagiers bevinden zich in een omgeving met een LCD beeldscherm van 56 cm, DVD wisselaar en een draadloze personal computer. Een champagnekoeler en een humidor voor sigaren ontbreken niet. Cadillac levert elke DTS Executive Limousine op maat af, in samenwerking met dertien gespecialiseerde carrosseriebouwers. Vastgoedmagnaat en tv-persoonlijkheid Donald Trump nam op de autoshow van New York het eerste exemplaar in ontvangst.

De DTS komt in het komende najaar in de Verenigde Staten op de markt. Cadillac & Corvette Europe zal de DTS niet naar Europa halen.

Cadillac DTS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via