25 april 2005
 

Fiat 500

Fiat 500 verbindt de steden van komende Olympische Spelen

25 april 2005 | Vandaag klonk voor twee Italianen het startschot van bijzonder avontuur: een meer dan 20.000 kilometer lange tocht die de twee aankomende Olympische steden Turijn (winterspelen 2006) en Beijing in China (zomerspelen 2008) symbolisch met elkaar verbindt. Als even bijzonder vervoermiddel fungeert een Fiat 500 R uit 1973.

De 20.000 km lange rit wordt een heuse uitputtingsslag voor de Fiat 500 en uiteraard zijn twee inzittenden. Een groot gedeelte van de trip voert over onverharde wegen. Speciaal voor deze monsterrit werd de ruim 30 jaar oude Fiat, die al een heel autoleven in het drukke Rome achter de rug heeft, volledig gereviseerd. De marathontocht is al jaren een droom van de twee avonturiers die de compacte Fiat besturen, Danilo Elia (32) en Fabrizio Bonserio (33). Eerder doorkruisten zij al Tibet met een 4x4, Nepal op een motorfiets, Rusland per Trans Siberian Railway en IJsland op de mountainbike.

Fiat 500

De tocht startte vanuit het Fiat hoofdkantoor te Turijn, waarna via Slovenie, Hongarije en de Oekraine Rusland zal worden bereikt. Het tweetal volgt de historische Zijde Route richting China door het Tien Shan gebergte, in het spoor van de eeuwenoude handelskaravanen. Enkele dagen na het passeren van de Chinese Muur hoopt de Fiat 500-equipe het eindpunt van de reis te bereiken: het plein van de Hemelse Vrede alwaar geparkeerd zal worden pal voor het Chinees Historisch Museum, aan de voet van de klok die aftelt tot de Olympische Spelen in 2008. Dit zal overigens de eerste keer zijn dat een Fiat 500 vanuit Italie, over land, het Chinese Beijing bereikt.

Het tijdschema dicteert een gemiddelde voortgang van zo'n 2.000 km per week; een pittige opdracht gezien de erbarmelijke wegen waarover de route voert. Naar verwachting zal de historische expeditie enkele maanden in beslag nemen.

Fiat 500 Fiat 500
 
Websitewww.fiat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!