20 april 2005
 

Volvo

Volvo introduceert extra sterke D5 diesel

20 april 2005 | Volvo heeft haar vijfcilinder dieselmotor onder handen genomen. De motor levert in de sterkste uitvoering nu een vermogen van 185 pk en een maximum koppel van 400 Nm. Daarnaast zijn alle versies nu standaard voorzien van een roetfilter. De vernieuwde dieselmotoren zijn leverbaar in de Volvo S60, V70, XC70 en XC90 vanaf modeljaar 2006.

Volvo komt met de D5 volgens eigen zeggen beter tegemoet aan de wensen van de veeleisende dieselrijder. Met de komst van een extra krachtige variant van de vijfcilinder dieselkrachtbron zijn de prestaties aansprekend. Ter illustratie: de Volvo S60 met nieuwe D5-motor accelereert in 8,2 seconden naar 100 km/uur, waar de huidige S60 D5 9,5 seconden noteert. De maximumsnelheid van Volvos nieuwe S60 topdiesel ligt op 230 km/uur. Vanzelfsprekend profiteren ook de andere grote Volvos van de vermogenstoename.

Volvo

Met de introductie van de nieuwe D5 biedt Volvo nu drie versies van de zelfontbrander: de D (126 pk), 2.4D (163 pk) en D5 (185 pk). De twee sterkste varianten worden standaard gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak. Een eveneens nieuwe zestraps Geartronic automaat komt dit najaar beschikbaar. Tot dat moment zullen de huidige dieselmotoren met vijftraps geartronic leverbaar blijven. De prijs van de nieuwe 185 pk variant ligt afhankelijk van het model 700 tot 1.500 euro boven de huidige D5. Exacte prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Volvo's nieuwe diesels zijn nu ook voorzien van een roetfilter. Volvo Cars heeft de zorg voor het milieu altijd hoog in het vaandel staan en kiest er dan ook voor de roetfilters standaard te monteren. Het filter is van het zogenaamde CDPF type (Catalyzed Diesel Particulate Filter), behoeft geen extra toevoegingen en is onderhoudsvrij tot 240.000 km.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!