31 juli 2002
Daewoo Kalos

Daewoo Kalos

daewoo kalos vanaf september in nederland

31 juli 2002 | De volledig nieuwe Daewoo Kalos zal in september 2002 beschikbaar komen in West Europa. De Kalos is ontworpen door Italdesign uit Turijn en komt voorlopig alleen in een vijfdeurs uitvoering op de markt. Ondanks zijn compacte buitenmaten (lengte/breedte/hoogte: 3.880/1.670/1.495 millimeter) biedt de Kalos opvallend veel ruimte dankzij de lange wielbasis, een van de grootste in zijn klasse. De hoge daklijn zorgt ervoor dat de hoofdruimte voor met name de achterpassagiers meer dan gemiddeld bemeten is.

De Kalos vervangt de Daewoo Lanos, waarvan de Koreaanse fabrikant sinds 1996 meer dan 900.000 eenheden heeft verkocht. "Met zijn onmiskenbare, aantrekkelijke styling vertegenwoordigt de Kalos de nieuwe start van een onderneming," verklaart Erhard L. (Hardy) Spranger, die in Europa verantwoordelijk is voor de nieuwe GM Daewoo Auto & Technology Company. Deze onderneming zal in september operationeel worden. "Naast het aantrekkelijke uiterlijk en de uitstekende handling biedt deze nieuwkomer veel value for money."

De korte overhang voor en achter en de nadrukkelijk vormgegeven bovenste flanklijnen zijn kenmerkend voor de vormgeving. Het ontwerp van de Kalos ontstond in de vernieuwde studio's van Italdesign in Turijn, waar Giorgetto Giugiaro de scepter zwaait. Kleine details die bepalend zijn voor het uiterlijk zijn bijvoorbeeld de richtingaanwijzers, die op een niet-gangbare wijze onder de koplampen zijn geplaatst. De welvingen in de achterste zijpanelen zorgen voor expressieve, uitbollende wielkasten. Een extra, kleine zijruit in de C-stijl geeft de achterpassagiers een beter uitzicht en benadrukt het profiel van de auto. De grote achterruit verleent de achterkant een elegante en goed geproportioneerde vorm en zorgt er tevens voor dat er meer licht doordringt in het interieur.

Daewoo Kalos

Vooralsnog wordt de Kalos leverbaar met een 1.4-liter viercilinder benzinemotor. Deze krachtbron levert 60 kW (83pk) bij 5.600 toeren per minuut en heeft een maximum koppel van 123 Nm bij 3.000 toeren per minuut. In combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak bereikt de Kalos een topsnelheid van 170 km/u. Het veiligheidssysteem van de Kalos bestaat onder meer uit een vierkanaals ABS remsysteem met elektronisch geregelde remkrachtverdeling, gekoelde schijfremmen voor, driepunts veiligheidsgordels voor alle vijf passagiers en voor- en zij airbags.

De Kalos zal in Nederland vanaf september in de showrooms van de Daewoo-dealers te zien zijn. J.C. Park, President van Daewoo Motor Benelux: "Zoals gezegd betekent de Kalos meer dan alleen maar een nieuw en belangrijk model. Uiteraard is deze vernieuwing van ons modelprogramma, na de Matiz en Tacuma, weer een stap voorwaarts. Maar ook markeert de Kalos de start van een nieuwe onderneming, waardoor de toekomst van Daewoo is verzekerd en uitzicht biedt op een interessante ontwikkeling. Nieuwe modellen en gebruik maken van de techniek die binnen General Motors voor handen is."