14 april 2005
 

Chrysler Saratoga Carrera Panamericana

Unieke Chryslers in Mille Miglia 2005

14 april 2005 | Ook dit jaar is Chrysler weer prominent aanwezig in de illustere oldtimer rally Mille Miglia, die van 19-22 mei aanstaande wordt verreden. Het merk verschijnt aan de start met een Saratoga Carrera Panamericana en een 77 Roadster.

Zoals gebruikelijk, is de Mille Miglia alleen toegankelijk voor auto's die aan een van de originele races hebben deelgenomen. De zescilinder Chrysler 77 Roadster, die in zijn tijd als poor-mans Bentley werd beschouwd, won de Mille Miglia in zijn klasse in 1929 en 1930.

Chrysler Saratoga Carrera Panamericana

Naast de 77 Roadster komt ook een Chrysler Saratoga Coupe (1951) aan de start. Deze wordt bestuurd door Executive Vice President of Global Sales & Marketing, Joe Eberhardt. Zijn Chrysler Saratoga Coupe uit 1951 is voorzien van de oorspronkelijke HEMI-V8. Daarmee haalde auto een elfde plaats in de fameuze Carrera Panamericana-race van 1953. Een soortgelijke auto nam datzelfde jaar ook deel aan de Mille Miglia en werd toen bestuurd door Paul Frere.

Eberhardt verheugt zich op de race: "In deze Saratoga Panamericana met HEMI V8 voel je de directe lijn tussen de auto's van toen en nu: HEMI staat nog steeds voor een unieke combinatie van kracht, comfort en betrouwbaarheid".

Chrysler Saratoga Carrera Panamericana
 
Websitewww.chrysler.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!