31 juli 2002
 

Honda

permanente formule 1 tentoonstelling geopend in den haag

31 juli 2002 | In het weekeinde van 27 en 28 juli jl. werd McDonald's Grand Prix World in Den Haag feestelijk geopend met de presentatie van een BAR-Honda Formule 1-bolide. Hiermee ging in dit recentelijk verbouwde McDonald's restaurant het licht op groen voor een permanente Grand Prix tentoonstelling van zowel de Formule 1 als de wegracemotoren. Legendarische teams en rijders zijn hierin vertegenwoordigd, met speciale aandacht voor Honda. Met de metamorfose van de McDonald's vestiging aan de Vlamingstraat ging een lang gekoesterde jongensdroom van mede-eigenaar Max Weissglas in vervulling.

Met de kreet: 'Closer than ever to a Forrnula 1 racecar' maakte het massaal toegestroomde publiek kennis met dit bijzondere initiatief van McDonald's Grand Prix World. Ondersteund door Honda Nederland, BAR-Honda-sponsor Brunotti Sportswear en Autopassion uit Haarlem, richtte Weissglas met zijn team een unieke tentoonstelling in, voor het grootste deel bestaande uit zijn eigen collectie. Al sinds zijn jonge jaren volgt hij de Formule 1 en de Grand Prix motorwegraces op de voet en verzamelde hij talloze modellen en souvenirs. Bovendien maakte hij duizenden foto's tijdens en rond de races.

Voor Max Weissglas is met de inrichting van McDonald's Grand Prix World een droom werkelijkheid geworden. Nooit had hij kunnen bevroeden dat wat ooit als een hobby was begonnen, voortaan als een permanente tentoonstelling in zijn zaak te bewonderen zou zijn. Toen hij McDonald's Nederland benaderde met zijn idee, reageerde men niet afwijzend. Wel was van belang dat er een goede balans in de inrichting zou worden gevonden, waarbij de bezoekers alles kunnen zien, maar zij de tentoonstelling niet opgedrongen krijgen. In die opzet is men volgens Weissglas geslaagd, mede door het professionele etaleerwerk waar Honda Nederland voor tekende. Aan de presentatie van de BAR-Honda ging behoorlijk wat lobbywerk vooraf. Op het circuit van Imola raakte Weissglas in gesprek met Takeo Fukui, Hoofd Research en Development van Honda Racing. Hierna raakte ook Honda Nederland enthousiast en toen hij op uitnodiging van Honda vervolgens de TT bezocht, kreeg hij het in overleg met sponsor Brunotti Sportswear voor elkaar om de BAR-Honda voor de opening van McDonald's Grand Prix World te reserveren.

Honda

Met de verbouwing in april en mei van dit jaar groeide het aantal zitplaatsen van McDonald's Grand Prix World van 150 naar 251 en alles ademt de sfeer van een rijke Grand Prix-historie. Sommige sollicitanten melden zich zelfs aan omdat zij dolgraag willen werken temidden van hun grote hobby. Op de eerste etage is een groot scherm met beamer geinstalleerd, waarop Formule 1- en motorwegrace-Grands Prix worden vertoond, net als video- of DVD-beelden van historische races. Dat de tentoonstelling goed aanslaat bij het publiek, bleek al direct toen de inrichting van de vitrines en de aankleding van het restaurant nog in volle gang waren. "De gasten vergaapten zich aan de vele modellen, de helmen, de kleding, de souvenirs en de foto's, litho's en posters, wat tot geanimeerde gesprekken onder bezoekers leidde", aldus Weissglas.

McDonald's Grand Prix World is een permanente tentoonstelling, die van tijd tot tijd zal worden heringericht. Regelmatig zullen er thema-exposities worden gehouden, specifiek over een bepaald merk of een bepaalde periode. Voor het publiek dat voor een snelle maaltijd komt, zal er altijd veel snels te zien zijn, terwijl er regelmatig aantrekkelijke acties zullen worden georganiseerd, waarbij bijvoorbeeld tickets voor een Grand Prix te winnen zijn. McDonald's Grand Prix Worid is gevestigd aan de Vlamingstraat nummer 26, in het winkelgebied achter het Spui in Den Haag.

Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via